Uutiset 2003
 

YTT Leena Suopajärvi Pohjois-Suomen ennakointi- ja arviointikeskuksen projektipäälliköksi

13.1.2003

YTT Leena Suopajärvi on valittu Pohjois-Suomen ennakointi- ja arviointikeskuksen projektipäälliköksi. Keskus tekee aluekehittämistä palvelevaa soveltavaa yhteiskuntatieteellistä tutkimusta, ennakointi- ja arviointiselvityksiä sekä kehittämisohjelmia.

YTT Leena Suopajärvi siirtyi Pohjois-Suomen ennakointi- ja arviointikeskuksen projektipäällikön tehtävään vuoden vaihteessa Lapin yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnasta, jossa hän on toiminut opetus- ja tutkimustehtävissä sosiologian oppiaineessa. Suopajärvi väitteli yhteiskuntatieteiden tohtoriksi Lapin yliopistossa toukokuussa 2001 Vuotos- ja Ounasjoki-kamppailuista.  
Pohjois-Suomen ennakointi- ja arviointikeskus tekee arviointeja ja alueellista kehittämistä palvelevia tutkimuksia tilaustöinä. Keskuksen painopistealueina ovat muun muassa aluekehityksen, hyvinvointipalvelujen, koulutuksen ja osaamisen, ympäristöhankkeiden ja tietoyhteiskunnan rakentumisen ennakointi ja arviointi.

Keskus aloitti toimintansa elokuussa 2001 ja se on toteuttanut tähän mennessä toistakymmentä tutkimushanketta. Parhaillaan on käynnissä seitsemän tilaustutkimusta, joiden tekijöiden lisäksi keskuksessa työskentelee kaksi henkilöä. Pohjois-Suomen ennakointi- ja arviointikeskuksen toimintaa pyöritetään ESR-rahoituksella tämän vuoden loppuun saakka. Keskus toimii Lapin yliopiston yhteisen opetuksen yksikön alaisuudessa.

Lay/Viestintä/ot