Uutiset 2003
 

Yliopisto voitti soutukilpailun

5.9.2003

Lapin yliopiston ja Rovaniemen ammattikorkeakoulun välinen järjestyksessään toinen kirkkovenesoutukilpailu järjestettiin Rovaniemi-päivien yhteydessä 5. syyskuuta 2003. Soutukilpailun voitti tänä vuonna Lapin yliopiston joukkue.

Alussa näytti siltä, että ammattikorkeakoulun joukkue on jälleen vahvempi, mutta jo muutaman sadan metrin jälkeen Lapin yliopiston joukkue löysi oikean rytmin ja otti kilpailun johtopaikan, joka säilyikin maaliviivalle asti.  
Kumpaankin venekuntaan kuului 14 soutajaa sekä perämies. Venekuntien perämiehinä toimivat ammattikorkeakoulun rehtori Pentti Tieranta ja Lapin yliopiston rehtori Esko Riepula. Naisia ja miehiä oli kummassakin joukkueessa yhtä paljon. Myös henkilökunta ja opiskelijat olivat molemmissa joukkueissa tasapuolisesti edustettuina.

Soudun järjestelyistä vastasivat ammattikorkeakoulun opiskelijayhdistys Camos ja Lapin yliopiston ylioppilaskunta. Soutukilpailu keräsi Kemijoen rannalle runsaasti katsojia juhlistamaan Rovaniemi-päivää kilpasoudun merkeissä.

Voittajajoukkue sai haltuunsa Lapin Kansan lahjoittaman kiertopalkinnon, jonka joukkueelle luovutti kaupunginjohtaja Mauri Gardin.