Uutiset 2002
 

Yliopistojen täydennyskoulutus yhdessä www-osoitteessa

11.11.2002

Yliopistojen täydennyskoulutuksen verkkopalvelu on avattu osoitteessa www.taydennyskoulutus.fi Sivuilla olevan hakupalvelun avulla on mahdollista etsiä tietoja yliopistojen täydennyskoulutuksesta ja vertailla eri yliopistojen tarjontaa.

Koulutusta voi hakea sisällön, kurssin keston ja opetusmuodon mukaan.
Hakupalvelu kattaa tällä hetkellä runsaat 1 000 kurssia. Haettavien kurssien valikoima ja määrä kasvaa edelleen. Täydennyskoulutusta järjestetään yliopistojen eri tutkimusaloilta, joten tarjonta on monipuolista. Verkkosivuilla on myös yleistietoa yliopistoista ja niiden tarjoamista täydennyskoulutuspalveluista.

Akateemiset ammattilaiset ja uuteen ammattiin kouluttautuvat ovat yliopistojen täydennyskoulutuksen tärkeimmät asiakasryhmät. Tarjolla on myös kursseja ajankohtaisista teemoista kaikille kiinnostuneille. Vuonna 2001 yliopistollista täydennyskoulutusta hyödynsi noin 100 000 asiakasta.

Täydennyskoulutus on nimensä mukaisesti tutkintoa täydentävää koulutusta. Opiskelun tavoitteena on usein akateemisen ammatin tai asiantuntijuuden hankkiminen. Osaamista vahvistetaan analysoimalla uusinta tietoa ja etsimällä uusia ratkaisumalleja käytännön työhön.

Kaikki Suomen yliopistot tarjoavat täydennyskoulutusta. Useimmiten järjestäjänä toimivat yliopistojen täydennyskoulutuskeskukset, joita on myös yliopistopaikkakuntien ulkopuolella. Täydennyskoulutus on osa yliopistojen alueellista palvelutoimintaa.

Avattu verkkopalvelu on osa opetusministeriön ja yliopistojen yhteistä kehittämishanketta (TÄTI), jonka tarkoituksena on tuottaa yliopistojen täydennyskoulutusta koskevaa tietoa ja parantaa sen saatavuutta.
_ _ _
Lisätietoja: Kehittämispäällikkö Kirsti Kylä-Tuomola, puh. 040 7647 068