Uutiset 2011

Yliopiston uusi englanninkielinen lehti on ilmestynyt

12.1.2011

Lapin yliopiston viestintäpalvelut on tuottanut uuden englanninkielisen lehden. Ensimmäinen Latitude – University of Lapland Magazine ilmestyi joulukuussa 2010, ja jatkossa lehti ilmestyy kerran vuodessa syksyisin.

Latitude – University of Lapland Magazine esittelee Lapin yliopiston strategista kärkiosaamista yliopiston kansainvälisille sidosryhmille mielenkiintoisesti, rennosti ja ihmisten kautta. Lehti pyrkii kuvastamaan Lapin yliopiston ominaispiirteitä: tuomaan esiin keskustelevan, osaavan, omaleimaisen ja kansainvälisen yhteisön, joka tarjoaa kohtauspintaa monenlaiselle yhteistyölle.

Ensimmäisen lehden teemana on glokaali pohjoinen: miten globaali ja paikallinen kohtaavat pohjoisessa. Aihetta pohditaan mm. arktisten alkuperäiskansojen, ulkomaalaisten marjanpoimijoiden ja paikalliskulttuurin nousun kautta. Teema-artikkeleiden lisäksi lehti sisältää runsaan kattauksen juttuja opiskelusta, tutkimuksesta, osaamisesta ja virkeästä elämänmenosta pohjoisessa.

Lehti on suunnattu etenkin yliopiston kansainvälisille yhteistyökumppaneille ja sidosryhmille, kuten tutkijoille ja opettajille, kansainvälisille yhteistyöyrityksille ja -organisaatioille, opiskelijoille ja alumneille.

Lehden kokonaissuunnittelusta ovat vastanneet lehden vastaava toimittaja Sari Väyrynen ja lehden AD Niina Huuskonen yliopiston viestintäpalveluista yhteistyössä lehden toimituskunnan kanssa. Toimituskuntaan ovat kuuluneet Olli Tiuraniemi (päätoimittaja), Sari Väyrynen (vastaava toimittaja), Laura Junka-Aikio (teemaosion toimitussihteeri), Niina Huuskonen (AD), Richard Foley (käännökset ja englannin kielen konsultointi), Markku Heikkilä ja Outi Snellman. Lisäksi useiden freelance-kirjoittajien ja -valokuvaajien panos on ollut merkittävä lehden toteutuksessa.

Lehti on vapaasti jaettavissa Lapin yliopiston kansainvälisille vieraille, ja yliopiston henkilökunta voi ottaa sitä mukaansa esitemateriaalin tueksi lähtiessään kansainvälisille vierailuille. Lisäksi lehti on luettavissa osoitteessa www.ulapland.fi/latitude.

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Olli Tiuraniemi, p. 0400 695 418 (sisäinen numero 2230), etunimi.sukunimi(at)ulapland.fi
Tiedottaja Sari Väyrynen, p. 040 571 1960, (sisäinen numero 2217), etunimi.sukunimi(at)ulapland.fi
www.ulapland.fi/latitude