Yliopistoyhteisö
Leena Suopajärvi web.jpg
Leena Suopajärvi. Kuva: Marko Junttila

Yliopistonlehtori Leena Suopajärvi jäseneksi metsäbiotalouden tiedepaneeliin

5.1.2023

Ympäristösosiologian yliopistonlehtori Leena Suopajärvi on valittu jäseneksi maa- ja metsätalousministeriön sekä työ- ja elinkeinoministeriön asettamaan metsäbiotalouden tiedepaneeliin. Uuden tiedepaneelin toimikausi on 1.1.2023–31.12.2026.

Maa- ja metsätalousministeriön ja työ- ja elinkeinoministeriön asettama metsäbiotalouden tiedepaneeli on tieteellinen ja riippumaton asiantuntijaelin. Sen tavoitteena on tukea metsiin, metsäteollisuuteen ja metsäpohjaisiin ekosysteemipalveluihin liittyvien politiikkatoimien valmistelua ja päätöksentekoa.

– Metsäbiotalouden tiedepaneeli on mielenkiitoinen näköalapaikka ajankohtaisiin keskusteluihin ja päätöksentekoon, Leena Suopajärvi sanoo.

Tiedepaneelissa on jäseninä 14 asiantuntijaa eri tutkimuslaitoksista, yliopistoista ja korkeakouluista. Puheenjohtajana toimii tutkimusylijohtaja Antti Asikainen Luonnonvarakeskuksesta.

Jäseneksi valittu YTT Leena Suopajärvi on tutkinut luonnonvarapolitiikkaa ja erityisesti paikallisten ihmisten asemaa suurissa ympäristöhankkeissa Pohjois-Suomessa. Hänen tutkimusteemojaan ovat ympäristöhankkeiden – kuten vesivoiman rakentamisen ja kaivosten – sosiaaliset vaikutukset, sosiaalisten vaikutusten arviointi, sosiaalinen toimilupa ja kestävyys. Suopajärvi on ympäristösosiologian yliopistonlehtori Lapin yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa ja dosentti Oulun yliopiston teknillisen tiedekunnan kaivannaisalan yksikössä Oulu Mining Schoolissa.

Lisätietoja

Leena Suopajärvi, leena.suopajarvi(at)ulapland.fi, +358 40 484 4234

Ministeriöiden tiedote uudesta metsäbiotalouden tiedepaneelista