Uutiset 2011
31.10.2011

Yliopistot profiloituvat yhteistoimin

Suomen yliopistot UNIFI ry:n rakenteellisen kehittämisen koordinaatiohanke on valmistunut ja sen neljä työryhmää ovat julkaisseet loppuraporttinsa.

Työryhmät ovat tarkastelleet humanistista, kasvatustieteellistä, luonnontieteellistä ja yhteiskuntatieteellistä koulutusalaa. Tavoitteena on yhteistyön kautta selkeyttää yliopistojen työnjakoa sekä tukea koulutusalojen toimintaedellytyksiä ja yliopistojen profiloitumista. Lisäksi halutaan varmistaa, ettei yhdeltäkään koulutusalalta häviä tieteenaloja eivätkä ne tule liian ohuelti katetuiksi.

Humanistit ja yhteiskuntatieteellinen työryhmä haluavat, että oppiaineista muodostetaan laaja-alaisempia kokonaisuuksia ja monialaisia, integroituja tutkintoja. Yhteiskuntatieteilijät ehdottavat, että taloustieteissä resursseja kohdistetaan suurten keskittymien rakentamiseen.

Kasvatustieteellinen työryhmä kiinnittää huomiota siihen, että kelpoisuusvaatimukset täyttäviä luokan-, erityis- ja lastentarhanopettajia ei ole riittävästi. Kelpoisuusvajeet painottuvat molemmissa kieliryhmissä Etelä-Suomen alueelle. Koulutuspaikkoja lisättäessä tulee tasoittaa alueellisia eroja.

Työryhmien loppuraportit

Lisätietoja antavat työryhmien puheenjohtajat:
professori Maria-Liisa Nevala (humanistinen), puhelin 050 582 5183
emeritusprofessori Jorma Sipilä (kasvatustieteellinen), puhelin 0400 734 924
professori Matti Uusitupa (luonnontieteellinen), puhelin 0400 615 661
emeritaprofessori Raija Sollamo (yhteiskuntatieteellinen), puhelin 050 4044 809
sekä toiminnanjohtaja Liisa Savunen, Suomen yliopistot UNIFI ry, puhelin 050 522 9421
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK