Uutiset 2011
 

Ylioppilaskunta valitsi puheenjohtajiston

8.12.2011

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto on valinnut kokouksessaan 1.11.2011 puheenjohtajan ja hallituksen. Ylioppilaskunnan puheenjohtajaksi valittiin Antti Laakso ja hallituksen puheenjohtajaksi Micke Kari, molemmat vuodelle 2012.

Edustajiston puheenjohtajaksi on valittu oikeustieteiden opiskelija Antti Laakso. Edustajiston puheenjohtajaa kutsutaan ylioppilaskunnan puheenjohtajaksi. Laakso on toiminut aikaisemmin muun muassa yliopistokollegiossa ja Suomen lakimiesliiton valtuuskunnassa. Edustajiston varapuheenjohtajiksi valittiin tait.yo. Leena-Maija Karttunen ja yht.yo. Kaisa Kangas.

Ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Micke Kari, joka niin ikää opiskelee Lapin yliopistossa oikeustieteitä. Kari on toiminut aikaisemmin ainejärjestö Artiklan varapuheenjohtajana. Ylioppilaskunnan hallituksen tehtävänä on toimeenpanna edustajistossa tehdyt päätökset.

– Tulevana ylioppilaskunnan vaikuttamisen paikoista on syksyllä järjestettävät kuntavaalit. Kunta päättää monista opiskelijalle läheisestä asiasta, kuten joukkoliikenteestä ja asumisesta. On siis tärkeää, että myös valtuustoon nousee opiskelijamyönteisiä kuntalaisia, Kari linjaa.

– Ylioppilaskunnan toisena pääpainopistealueena tulee olemaan ylioppilaskunnan piirissä toimivien järjestöjen tukeminen. Yhteisöllisyyttä edistämällä parannetaan myös opiskelijoiden hyvinvointia, Kari jatkaa.

LYYn hallituksen jäseniksi valittiin Mikko Lindroos, Markus Siltanen, Tomi Tanskanen, Jasmine Sepponen ja Marianne Kurki. Hallitus järjestäytyy tammikuussa valitsemaan keskuudestaan varapuheenjohtajan ja päättämään vastuualueista.

Lisätietoja:
Antti Laakso, anlaakso(at)ulapland.fi, p. 050 533 3366
Micke Kari, mikari(at)ulapland.fi, p. 045 231 3603