• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Uutiset 2007
12.1.2007

Ylläksellä käynnistyy matkailuyrittäjien uusi yhteishanke

Tunturi-Lapissa on käynnistynyt uusi hanke, joka auttaa matkailutoimijoita vahvistamaan kansainvälisen markkinoinnin ja myynnin osaamista. Hanketta hallinnoi ja koordinoi Lapin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut.

Tunturi-Lapin kunnissa ja sen matkailukeskuksissa matkailuala eri palveluineen nähdään oleellisena hyvinvointia ja alueen elinvoimaisuutta ylläpitävänä voimana. Tästä hyviä esimerkkejä ovat mm. Kolarin kunta ja Ylläksen matkailukeskus. Matkailu edesauttaa Tunturi-Lapin seutukunnassa väestön työllistymistä ja peruspalvelujen säilymistä alueella. Alueelle tuo oman lisäarvonsa myös Pallas-Yllästunturin kansallispuiston luontopalvelut ja niiden kehittäminen.

Kehittämistyötä jatketaan Pallas-Ylläs-matkailurinki -hankkeella, joka keskittyy ensimmäisessä vaiheessa Ylläs-Kolari-alueen palveluiden saatavuuden parantamiseen kansainvälisillä markkinoilla. Lisäksi matkailualan toimijoiden markkinointi- ja myyntiosaamista syvennetään yhteistyössä Ylläksen keskuksen ja Kolarin matkailukylien kanssa.

Tuotteita ja palveluita kehitetään erityisesti Pallas-Yllästunturin kansallispuiston ympäristössä sen teemaan soveltuen. Hankkeessa tarkastellaan mm. mahdollisuuksia toteuttaa alueella kulttuuri- ja luontomatkailun erilaisia aktiviteettejä. Myös Kittilässä, Muoniossa ja Enontekiöllä kartoitetaan matkailutuotteita- ja palveluita.

Hankkeella luodaan pohjaa Pallas-Ylläs-alueen teemamatkailun vientiyhteistyölle. Käytännössähankkeessa luodaan mm. yritysryhmän yhteiset pelisäännöt tuotekehitys- ja markkinointityöhön sekä edellytykset yhteisen vientirenkaan muodostamiselle. Henkkeessa kehitetään myös yritysohjausta matkailukylissä sekä myynnin työkaluja kansainvälisille markkinoille. Liäksi toteutetaan myynninedistämistoimenpiteitä kohdemarkkinoilla, erityisesti Saksassa.

Pallas-Ylläs-matkailurinki on EU-rahoitteinen projekti, jota rahoittavat Lapin TE-keskuksen työvoimaosasto, Kolarin kunta ja hankkeeseen osallistuvat yritykset.

Lisätietoja:
Projektikoordinaattori Tapani Haapasaari
Puhelin 040 516 2471
sähköposti: etunimi.sukunimi@ulapland.fi

LaY/Viestintä

 


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK