Uutiset 2006

Yrittäjyysseminaari kannustaa opiskelijoita yrittäjyyteen

8.11.2006

Lapin yliopiston ylioppilaskunta ja työelämä- ja rekrytointipalvelut järjestävät tiistaina 14.11.2006 yrittäjyysseminaarin, jonka tavoitteena on rohkaista opiskelijoita yrittäjyyteen antamalla tietoa mm. yrityksen perustamisesta ja rahoitusvaihtoehdoista.

Tapahtuma on suunnattu kaikille perus- ja jatko-opiskelijoille, henkilökunnalle sekä kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille.

Seminaarissa on yrittäjyyteen kannustavia virikeluentoja, tietoa yrityksen perustamisesta ja rahoitusvaihtoehdoista sekä paikallisten yrittäjien puheenvuoroja. Mukaan on kutsuttu mm. kasvuvaiheessa olevien yritysten edustajia, jotka ovat viime aikoina rekrytoineet Lapin yliopistosta valmistuneita. Yrittäjyysteeman lisäksi kuulijat saavat ajankohtaista tietoa myös yritysten rekrytointinäkymistä ja osaamisvaatimuksista.

- Useimmille korkeakoulutetuille palkkatyö on houkuttelevampi vaihtoehto kuin yrittäjyys. Akateemista yrittäjyyttä tarvittaisiin nykyistä enemmän, sanoo Lapin yliopiston työelämä- ja rekrytointipalveluiden kehittämispäällikkö Satu Peteri.

Lapin yliopistosta vuonna 2000 valmistuneiden maistereiden uraseurantatiedot kertovat, että heti valmistumisen jälkeen yrittäjänä, freelancerina tai itsenäisenä ammatinharjoittajana oli vain kaksi prosenttia valmistuneista ja viisi vuotta myöhemmin, eli syksyllä 2005 noin neljä prosenttia. Viiden vuoden seuranta-aikana vajaa kymmenen prosenttia valmistuneista oli jossain työuran vaiheessa toiminut yrittäjänä.

- Yrittäjyyden lisäksi seminaarin tavoitteena on lisätä yliopiston, yrittäjien ja tärkeiden sidosryhmien yhteistyötä sekä keskustella korkeasti koulutettujen työllistymisnäkymistä Lapissa ja erityisesti Rovaniemellä. Koulutusta vastaava työ määrittää hyvin pitkälti asuinpaikan valinnan. Nykyistä useammat korkeakoulutetut työnhakijat haluaisivat jäädä Lappiin, mikäli vain koulutusta vastaavaa työtä olisi tarjolla, toteaa Satu Peteri.

Yrittäjyyden tukemisesta seminaarissa puhuvat yritysneuvoja Simo Alaruikka, Rovaniemen Kehitys Oy, Finnvera Oyj:n aluejohtaja Kari Tuominen ja Lapin Yrittäjien toimitusjohtaja Pirkka Salo. Yrittäjän näkökulmasta seminaarissa alustavat toimitusjohtaja Risto Niva, Wipro Technologies, toimitusjohtaja Taina Torvela, Mainostoimisto Ajatus Oy sekä johtaja Arja Hemmi, Economica Taloushallinto Oy.

Lapin yliopiston aulassa toimintaansa esittelevät Lapin TE-keskus, Mainostoimisto Ajatus Oy, Economica Taloushallinto Oy ja Finnvera Oyj kello 10 alkaen.

- Idea yrittäjyysseminaarista syntyi keväällä 2006, jolloin Lapin yliopiston ylioppilaskunnan, työelämä- ja rekrytointipalveluiden sekä Rovaniemen työvoimatoimiston edustajat istuivat samaan pöytään pohtimaan yliopistosta valmistuneiden työllistymistilannetta ja akateemista yrittäjyyttä, kertoo suunnittelija Minna Kestilä-Suopajärvi Lapin yliopiston työelämä- ja rekrytointipalveluista.

Yrittäjyysseminaari on tiistaina 14.11.2006 klo 12-16 Lapin yliopiston luentosalissa 2 (Yliopistonkatu 8, Rovaniemi). Tervetuloa! Klikkaa tästä seminaarin ohjelmaan.

Työllistymisilta opiskelijoille

Yrittäjyysseminaarin lisäksi Lapin yliopiston opiskelijoille järjestetään työllistymisilta keskiviikkona 15.11.2006 Pohjolan Osuuspankin tiloissa.

Illan aikana on luvassa mm. yliopistosta valmistuneiden uratarinoita, vinkkejä työllistymiseen ja työmarkkina-asiaa.

Puhujina illanvietossa ovat henkilöstöpäällikkö Teija Korkeakangas, Pohjolan Osuuspankki, apulaistoimistonjohtaja Ilkka Kanniainen, Rovaniemen työvoimatoimisto, suunnittelija Minna Kestilä-Suopajärvi, Lapin yliopiston työelämä- ja rekrytointipalvelut, business finance manager Pekka Miettunen, Wipro Technologies, matkailukoordinaattori Satu Luiro, Lapin Liitto sekä puheenjohtaja Jani Siivola, Nuorkauppakamari.

Lisätietoja:
- Satu Peteri, kehittämispäällikkö, puh. 016 - 341 2694, etunimi.sukunimi@ulapland.fi
- Minna Kestilä-Suopajärvi, suunnittelija, puh. 016 - 341 2254, etunimi.sukunimi@ulapland.fi
Työelämä- ja rekrytointipalvelut Työelämä- ja rekrytointipalvelut
- Mikko Heinikoski, koulutuspoliittinen vastaava, Lapin yliopiston ylioppilaskunta, puh. 040 - 564 7001, etunimi.sukunimi@lyy.fi

- - -

LaY/Viestintä/Irma Kuukasjärvi