Uutiset 2006

Ystäväperheitä kansainvälisille opiskelijoille

31.1.2006

Lapin yliopiston kansainväliset asiat hakee kansainvälistymisestä ja toisista kulttuureista kiinnostuneita lappilaisia perheitä vaihto-opiskelijoiden ystäväperheiksi.

Ystäväperheiksi haetaan perheitä tai henkilöitä, jotka ovat valmiita ottamaan ulkomaalaisen opiskelijan silloin tällöin mukaan tavallisiin arkipäivän askareisiin ja pitämään yhteyttä vaihto-opiskelijaansa omien voimavarojen sekä kiinnostuksen mukaan.

Lapin yliopiston vaihto-opiskelijamäärät kasvavat jatkuvasti, ja kuluvan kevätlukukauden aikana yli sata uutta vaihto-opiskelijaa tulee opiskelemaan Lapin yliopistoon. Nämä sata vaihto-opiskelijaa edustavat yli 20:tä kansallisuutta. Tavoitteena on löytää jokaiselle halukkaalle vaihto-opiskelijalle ystäväperhe.

Vaihto-opiskelijat saavat kosketuksen lappilaisuuteen ja opiskelijaelämään erilaisissa yliopiston ja ylioppilaskunnan järjestämissä tapahtumissa, joissa mm. käydään avantouimassa, saunotaan ja tutustutaan suomalaisiin elokuviin. Vaihto-opiskelijoilla on kuitenkin usein valitettavan vähän kontakteja tavalliseen suomalaiseen elämään ja yhteiskuntaan. Näitä kontakteja ei saa luennoilla istumalla tai vain opiskelijapiireissä liikkumalla.

Ystäväperhetoiminta antaa vaihto-opiskelijoille mahdollisuuden tutustua lähemmin suomalaiseen kulttuuriin ja tapoihin sekä tarjoaa lääkkeen mahdolliseen koti-ikävään. Osa vaihto-opiskelijoista haluaa oppia suomen kieltä, ja myös ystäväperheet pääsevät harjoittamaan vierasta kieltä. Ystäväperhetoiminnan kautta syntyy myös ystävyyssuhteita, jotka eivät pääty siihen, kun vaihto-opiskelija palaa kotimaahansa.

Perheelle ja opiskelijalle valitaan heidän toiveitaan vastaava kontakti mm. kielen, harrastusten ja muiden kiinnostuksen kohteiden perusteella. Vaihto-opiskelijoille ja ystäväperheille järjestetään yhteistapaaminen 9. helmikuuta, jolloin osapuolet tutustuvat toisiinsa ensimmäistä kertaa. Kiinnostuneet perheet voivat kysyä lisätietoja ja hakukaavaketta Lapin yliopiston kansainvälisten asiain sihteeriltä Maiju Jolmalta. Hakukaavake löytyy myös osoitteesta www.ulapland.fi/yp

Lisätietoja:
Kansainvälisten asiain sihteeri Maiju Jolma, puh. (016) 341 2257, lyykv@ulapland.fi
Kansainvälisten asiain päällikkö Harri Malinen, puh. (016) 341 2208 etunimi.sukunimi@ulapland.fi

LaY/Viestintä/SV