Ilmoittautuminen Politiikan tutkimuksen päiville on alkanut (klikkaa tästä ilmoittautumiseen)

Päivien ohjelma julkaistu

Päivien abstraktikirja on julkaistu (lataa abstraktikirja tästä)

juliste.jpg 

Politiikan tutkimuksen päivät Lapin yliopistossa 14.-15.3.2019 

Valtiotieteellisen yhdistyksen vuosittainen päätapahtuma Politiikan tutkimuksen päivät järjestetään Lapin yliopistossa 14.–15. maaliskuuta 2019.

Politiikka on rikki, kuten sanonta kuuluu. Lisäksi näinä aikoina sanotaan, että poliittinen järjestelmä suosii opportunistisia yksilöitä, nostaa huipulle kyseenalaisia johtajia ja tuottaa kansalaisten kannalta ongelmallisia päätöksiä. Koska elämme nyt ”totuuden jälkeistä aikaa”, emme voi luottaa informaation alkuperään, todelliseen tarkoitukseen tai edes siihen, kuka sitä väittää esittävänsä.

Nykyisten luottamuskriisien keskellä on helppo unohtaa, että poliittinen historia on suurelta osin epätavallisten tilanteiden ja ennustamattomien tekojen historiaa. Mahdollisuus saada uskottavaa tietoa ja keskustella siitä julkisesti eivät ole itsestäänselvyyksiä, vaan historiallisia saavutuksia. Menneisyydestä tunnemme suuren joukon demokratian sankareita ja häiriköitä, mutta ketkä ovat heitä tänään? Jos varmuutta ei ole muusta, niin ainakin siitä, että nykyaika asettaa poliittiselle arvostelukyvylle erityisen haasteen.

Lapin yliopistossa järjestettävät Valtiotieteellisen yhdistyksen LI Politiikan tutkimuksen päivät kokoavat suomalaisia ja kansainvälisiä asiantuntijoita keskustelemaan demokratiasta, kansalaisvaikuttamisesta ja kansalaistottelemattomuudesta, lähestyvistä vaaleista sekä muista ajattomista ja ajankohtaisista poliittista kysymyksistä.

Päivät järjestetään Rovaniemellä Lapin yliopiston päärakennuksessa 14.–15. maaliskuuta 2019.

Osallistuminen politiikan tutkimuksen päiville on ilmaista Valtiotieteellisen yhdistyksen jäsenille ja Pohjoismaiden hallinnollisen liiton Suomen osasto ry:n jäsenille.

Työryhmät ja niiden vastuuhenkilöt:

 

Asiantuntijoiden valta
(Ville-Pekka Sorsa ville-pekka.sorsa@helsinki.fi, Anne Holli anne.holli@helsinki.fi)

Information Technology and Politics

(Thomas Olsson thomas.olsson@uta.fi)

”Metoo” – feministisen politiikan, aktivismin ja tutkimuksen työryhmä
(Kirsti Lempiäinen kirsti.lempiainen@ulapland.fi, Saara Särmä huippumisukka@gmail.com, Tiina Seppälä tiina.seppala@ulapland.fi)

Multi-layered Borders of Global Security
(Joni Virkkunen joni.virkkunen@uef.fi)

Poisvalintoja ja nostoja: Teoreettisia ja metodologisia näkökulmia agendan politiikkaan
(Anna Kronlund anna.p.kronlund@jyu.fi)

Political engagement in the context of political and social trust
(Aino Tiihonen aino.tiihonen@uta.fi, Thomas Karv thomas.karv@abo.fi, David Arter david.arter@uta.fi)

Politiikan tietämisen tavat ja käytännöt
(Monica Tennberg monica.tennberg@ulapland.fi)

Populism and polarisation
(Emilia Palonen emilia.palonen@helsinki.fi)

Rethinking Nordic Democracy
(Petri Koikkalainen petri.koikkalainen@ulapland.fi)

Seremoniallinen kemia: Lääkkeiden ja päihteiden, hoidon ja holhoamisen poliittiset rituaalit murroksessa
(Mika Luoma-aho mika.luoma-aho@ulapland.fi)

Uskontojen ja kulttuurien politiikka
(Aini Linjakumpu aini.linjakumpu@ulapland.fi, Sandra Wallenius-Korkalo sandra.wallenius-korkalo@ulapland.fi)

Esitelmäkutsu: Politiikan tutkimuksen päivät 2019

Kutsumme noin 15 minuutin esitelmiä päivien työryhmiin. Esitelmäehdotukset lähetetään 31.1.2019 mennessä sähköpostitse työryhmien puheenjohtajille. Ehdotuksen tulisi sisältää tekijöiden yhteystiedot, affiliaatiot, esitelmän otsikko sekä lyhyt kuvaus sisällöstä.

Päiville voivat osallistua maksutta Valtiotieteellisen yhdistyksen jäsenet, perustutkinto-opiskelijat ja työryhmien puheenjohtajat. Muille osallistumismaksu on 100 euroa.

Työryhmiin liittymättömät kysymykset voi osoittaa päivien sihteerille Johan-Eerik Kukolle (johan-eerik.kukko@ulapland.fi)


Työryhmäkutsu

Työryhmiä toivotaan kaikilta politiikan tutkimuksen osa-alueilta. Työryhmäehdotuksessa pyydetään lähettämään otsikko sekä enintään 200 sanan kuvaus siitä, millaisia esityksiä työryhmään halutaan. Lisäksi ehdotuksessa tulee nimetä puheenjohtaja ja diskussantti, joka avaa keskustelun kommentoimalla kaikkia esityksiä. Puheenjohtajan osalta tulee mainita nimi, affiliaatio, postiosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Osallistujia ei tarvitse vielä tässä vaiheessa nimetä: kun paneelit on valittu, esitämme erillisen kutsun tarjota niihin kontribuutioita. Myös työryhmän osallistujat voi kuitenkin nimetä, jos he ovat jo tiedossa.

Työryhmiin toivotaan korkeintaan neljää esitelmää (à 15 min.), jolloin keskustelulle jää kohtuullisesti aikaa. Työryhmien kieli voi olla suomi, saame, ruotsi, englanti tai niiden yhdistelmä. Ehdotukset pyydetään lähettämään 31.12. mennessä päivien sihteerille (johan-eerik.kukko@ulapland.fi).

 

 

NAF logo.jpg

y_logo_musta_oranssi_rgb_1000px-1.jpgTT_transp_sin.png

 

TTL_logo_rgb-jpeg.jpg

Lisätietoja:

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja

Tapio Nykänen
040 484 4253
tapio.nykanen@ulapland.fi

järjestelytoimikunnan sihteeri

Johan-Eerik Kukko
040 484 4416
johan-eerik.kukko@ulapland.fi

https://www.ulapland.fi/FPSA 

Rekisteriseloste:

Rekisteriseloste.docx