• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Uutiset 2006
Lapin yliopiston yritys- ja matkailuala – sillanrakentaja elinkeinoon (16.2.2006)

Lapin yliopiston koulutus- ja kehittämispalveluissa aloitti elokuussa 2005 uutena koulutusalana yritys- ja matkailuala, jonka painopiste on matkailuelinkeinon ammatillisessa täydennyskoulutuksessa ja kehittämisessä.

Väitös: Lukemaan oppimiseen lisää onnistumisen kokemuksia (15.2.2006)

Kasvatustieteen lisensiaatti Kaisa Kiiveri selvittää väitöskirjassaan lukutaidon oppimista koulussa. Tutkimuksen mukaan lukemaan oppimisessa täytyy kiinnittää huomiota lasten yksilöllisiin tarpeisiin ja mukauttaa opetuksen tapoja sen mukaisesti.

Väitös: Luonto on tärkeimpiä matkailun vetovoimatekijöitä (15.2.2006)

Fil. lis. Jari Järviluoman väitöskirja käsittelee luonnon merkitystä matkailun vetovoimatekijänä. Tutkimuksen mukaan luonnon merkitys matkakohdetta valittaessa on vähäisintä alle kolmekymppisillä. Eniten se merkitsee naisille ja vanhemmille ikäluokille.

Lapin yliopisto tiivistää yhteistyötään Pohjois-Suomen korkeakoulujen kanssa (14.2.2006)

Lapin yliopiston hallitus hyväksyi kokouksessaan 14.2.2006 toiminta- ja taloussuunnitelman vuosille 2007-2010. Suunnitelma sisältää useita Pohjois-Suomen korkeakoulujen yhteistyöhankkeita, joilla pyritään lisäämään alueellista hyvinvointia.

LYY vastustaa Lapin ja Oulun yliopiston yhdistämistä (14.2.2006)

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan (LYY) mukaan Pohjois-Suomen yliopisto ei ole ratkaisu tuottavuuden parantamiseksi. LYY ei pidä Lapin ja Oulun yliopiston yhdistämisestä realistinena ajatuksena.

Rehtori Esko Riepula tyrmää julkisuudessa esitetyt kaavailut Pohjois-Suomen yliopistojen yhdistämiseksi (11.2.2006)

Lapin yliopistoa on rakennettu kohta kolmekymmentä vuotta ja olisi järjetöntä romuttaa sen selkeä identiteetti ja yliopiston tuoma lisäarvo Lapille ja koko Pohjois-Suomelle, Lapin yliopiston rehtori Esko Riepula sanoo.

Timo Jokelan taidenäyttely esillä Itävallassa (8.2.2006)

Professori Timo Jokelan näyttely avattiin perjantaina 3.2.2006 taidehalli Nexuksessa Itävallan Saalfeldenissa. Näyttelyssä on esillä laajahko kokoelma Suomen, Norjan, Ruotsin ja Venäjän pohjoisosissa sekä Alpeille toteutettuja ympäristötaideteoksia.

Kauppatieteiden ja matkailun tiedekunnan Gradupaneeli (8.2.2006)

Kauppatieteiden ja matkailun tiedekunta järjestää Gradupaneelin maanantaina 13.2.2006 klo 15.00 -17.30 ls 10.

Tulikettu Utsjoella kolmannen kerran (7.2.2006)

Utsjoella 17.–23. helmikuuta järjestettävän Tulikettu-tapahtuman suunnittelusta vastaavat Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen opiskelijat. He ovat ideoineet tapahtumaa yhdessä ohjaajansa Mirja Hiltusen kanssa.

Leikillinen oppimisympäristö BBC:n kanavilla (6.2.2006)

Lappsetin Smartus-kumppanuushankkeen ja Lapin yliopiston Let’s Play -projektin yhteistyönä toteutettu leikillinen oppimisympäristö on herättänyt kansainvälistä kiinnostusta.

Yleisöluento: Kalottialueen haavoittuvuus ja sopeutuminen ilmastonmuutoksen taloudellisiin vaikutuksiin (6.2.2006)

Arktis-tutkijakoulun yleisöluentojen sarja jatkuu tutkimusprofessori Monica Tennbergin luennolla tiistaina 14. helmikuuta kello 18 Arktikumin Aurora-salissa.

Lapin maaseudun yrittäjien tutkiminen jatkuu (2.2.2006)

Lapin maaseutuyrittäjille tehtiin ensimmäinen barometrikysely pilottihankkeena vuosi sitten. Kyselyssä maaseutuyrittäjille annettiin mahdollisuus kertoa näkemyksensä mm. maaseutuyritysten elinkeinorakenteesta ja monialayrittäjyydestä.

Ystäväperheitä kansainvälisille opiskelijoille (31.1.2006)

Lapin yliopiston kansainväliset asiat hakee kansainvälistymisestä ja toisista kulttuureista kiinnostuneita lappilaisia perheitä vaihto-opiskelijoiden ystäväperheiksi.

Lapin kylien hyvinvointipalveluiden tuottaminen ja palvelurakenneuudistus (30.1.2006)

Kemijärvellä järjestetään maaliskuussa seminaari, jossa arvioidaan Lapin kylien palveluita ja palvelurakenneuudistusta. Seminaarissa kuullaan myös, millä tavoin järjestöt voivat olla tulevaisuudessa mukana palveluiden tuottamisessa.

Kumppanuuteen perustuvaa kehittämistyötä (27.1.2006)

Lapin yliopiston aluepalvelut tekee kumppanuuteen perustuvaa kehittämistyötä. Aluepalvelut järjestää 13. maaliskuuta seminaarin, jossa käsitellään mm. alueen nykytilaa, kehitystä ja tulevaisuutta.

Opettajien pätevöittämiskoulutukseen rahoitusta (26.1.2006)

Lapin lääninhallitus on myöntänyt rahoituksen Lapin opettajien pätevöittämiskoulutukseen. Koulutuksen tavoitteena on Lapin läänin opettajatilanteen kehittäminen lisäpätevöittämällä opetushenkilökuntaa.

Täydennyskoulutusta opettajille (26.1.2006)

Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan opetus- ja kasvatusalan täydennyskoulutusyksikkö tarjoaa 2006 Lapin läänin opettajille koulutusta, jossa syvennytään mm. oppimisen perusteisiin sekä opiskelijoiden hyvinvoinnin ja ohjauksen kehittämiseen.

Vammaisuus ja yhteiskunta (24.1.2006)

Lapin yliopiston kuntoutuksen ja sosiaalityön oppiaineet järjestävät 23. maaliskuuta vammaisuus ja yhteiskuntaseminaarin, jossa perehdytään vammaisuuteen yksilöllisenä, kulttuurisena ja yhteiskunnallisena ilmiönä.

Tuula Uusitalolle apuraha väitöskirjaa varten (23.1.2006)

Juho Vainion Säätiö on myöntänyt kasvatustieteen maisteri Tuula Uusitalolle 8 000 euron apurahan väitöskirjaa varten.

Professori Heli Ruokamo dosentiksi Helsinkiin (20.1.2006)

Lapin yliopiston kasvatustieteen, erityisesti mediakasvatus, professori Heli Ruokamo on nimitetty mediakasvatuksen dosentiksi Helsingin yliopiston käyttäytymistieteelliseen tiedekuntaan.

Johtamisosaamista matkailualalle (20.1.2006)

Lapin yliopiston koulutus- ja kehittämispalveluiden yritys- ja matkailuala järjestää Matkailupalvelujen johtaminen -opinnot. Keväällä 2006 alkavalla koulutuksella pyritään vastaamaan liiketoiminnan ja johtamisen haasteisiin erityisesti matkailualalla.

Suomen ja Venäjän pohjoiset yliopistot tiivistävät yhteistyötään (19.1.2006)

Lapin ja Oulun yliopiston sekä kahdeksan luoteisvenäläisen yliopiston rehtorit keskustelivat opetus- ja tutkimusyhteistyön tiivistämisestä Lapin yliopistolla torstaina 19.1.2006. Kokouksessa sovittiin mm. yhteisten koulutusohjelmien suunnittelusta.

ARKTIS-tutkijakoulun ilmastonmuutosluennot jatkuvat (18.1.2006)

Kevään luennoilla ARKTIS-tutkijakoulun ohjaajat ja opiskelijat kertovat ilmastonmuutoksen vaikutuksista eri näkökulmista.

Lapin yliopiston rehtorit valitaan 12.4.2006 (18.1.2006)

Lapin yliopiston hallitus on päättänyt järjestää vaalikollegion kokouksen 12.4.2006 klo 13.15. Kokouksessa valitaan yliopistolle uudet rehtorit.

Timo Jokela vierailevaksi professoriksi Skotlantiin (17.1.2006)

Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen professori Timo Jokela on nimitetty kolmivuotiskaudeksi ympäristötaiteen ja taidekasvatuksen vierailevaksi professoriksi skotlantilaisen Strathclyden yliopiston kasvatustieteen tiedekuntaan.

Rehtori Esko Riepulan juhlaseminaari (17.1.2006)

Suomessa pisimmän kauden yliopiston rehtorina tehnyt Esko Riepula jää eläkkeelle nykyisen toimikautensa päättyessä 31.7.2006. Lapin yliopisto järjestää pitkäaikaiselle rehtorilleen juhlaseminaarin maanantaina 8. toukokuuta 2006.

Uusia työvälineitä eroperheiden kanssa työskenteleville sosiaalityöntekijöille ja psykologeille (17.1.2006)

”Lapsilähtöinen sosiaalityö erotilanteissa” -koulutus- ja kehittämishanke päättyy 18.1.2006 Lapin yliopistolla järjestettävään seminaariin. Hankkeessa kehitettiin uusia työskentelymalleja perhetyötä tekeville sosiaalityöntekijöille ja psykologeille.

Rahoitusta villan tutkimiseen ja tuotekehitykseen (17.1.2006)

Lapin yliopiston tekstiili- ja vaatetusalan laitoksen HOIVI - hoitava villa -hankekokonaisuus on saanut huomattavan rahoituksen (149 400 euroa) kotimaisen villan tutkimiseen ja tuotekehitykseen.

Poronhoitajat haluavat äänensä kuuluviin poronhoitoa koskevassa päätöksenteossa (16.1.2006)

RENMAN-tutkimusprojekti yhdisti poromiesten käytännön tietämyksen ja tutkijoiden tieteellisen tiedon.

Lapin yliopisto tarjoaa johtamiskoulutusta (13.1.2006)

Lapin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut vastaa johtamisen ajankohtaisiin haasteisiin ja osaamistarpeisiin julkisjohtamisen ja muutosjohtamisen opintokokonaisuuksilla. Koulutukset alkavat keväällä 2006.

Edellinen 1 2 3 ... 6 7 8 9Seuraava
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK