• Weboodi
  • Optima
  • Moodle
Uutiset 2011
Vuosipäivä teatterissa 1.3. (18.1.2011)

Unohda 3D-elokuvat! Teatterissa kolmiulotteisuus keksittiin jo vuosituhansia sitten. Lapin yliopisto järjestää seuraavan vuosipäivänsä 1.3.2011 tarjoamalla henkilökunnalle ja opiskelijoille ilmaisen teatteriesityksen Rovaniemen Teatterissa.

Professori Kaarina Määtän arki (17.1.2011)

Vararehtori, professori Kaarina Määttä kertoo professorin arjesta Professoriliiton tuottamalla videolla.

Aikuissosiaalityön päivät Lapin yliopistolla 18.–19.1.2011 (17.1.2011)

Aikuissosiaalityön päivät kokoavat Lapin yliopistolle yli 200 aikuissosiaalityön ammattilaista ja opiskelijaa pohtimaan aikuissosiaalityön tulevaisuutta.

Neljän yliopiston yhteistyö jatkuu Kajaanin yliopistokeskuksessa (14.1.2011)

Oulun, Itä-Suomen, Jyväskylän ja Lapin yliopistojen rehtorit allekirjoittivat perjantaina 14. tammikuuta yhteistyösopimuksen vuosille 2011–2012 Kajaanin yliopistokeskuksessa toteutettavasta toiminnasta.

InnoMaraton kehittää tuote- ja palveluideoita yrityksille (14.1.2011)

Vuosittainen Lapin korkeakoulujen InnoMaraton kokoaa tänä vuonna yhteen noin 240 opiskelijaa ratkomaan yritysten, julkisen sektorin ja yhdistysten toimeksiantoja.

Ylioppilaskunnan hallitus järjestäytyi (14.1.2011)

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajaksi on valittu yhteiskuntatieteiden ylioppilas Hannu Mällinen.

Lapin yliopisto selvittää ulkomaalaisten marjanpoimijoiden tilannetta (14.1.2011)

Lapin yliopiston Lappea-instituutti ja ulkoasiainministeriön passi- ja viisumiyksikkö aloittavat tutkimushankkeen, jossa selvitetään ulkomaalaisten luonnonmarjanpoimijoiden tilannetta.

Suomalaiset menestyvät eurooppalaisilla työmarkkinoilla – paluumuutto takkuaa (13.1.2011)

Suomalaiset koulutetut nuoret menestyvät hyvin eurooppalaisilla työmarkkinoilla, mutta paluumuuttoa Suomeen harkitsee vain harva. Tämä tulee ilmi Lapin yliopiston tutkija Saara Koikkalaisen toteuttamassa Työntekijänä Euroopassa -kyselytutkimuksessa.

Työelämän muutokset vaativat eniten nuorilta (13.1.2011)

Professori Asko Suikkasen mukaan suomalainen työelämä on muuttunut siirtymien työmarkkinoiksi ja jokamiehen työmarkkinat ovat hävinneet.

Lapin rahaston esittelytilaisuus yliopistolla (12.1.2011)

Suomen kulttuurirahaston Lapin rahaston esittelytilaisuus järjestetään Lapin yliopistolla tiistaina 18. tammikuuta 2011 klo 14–16, luentosalissa 16.

Uutuusteos arvioi Suomen perustuslakia (12.1.2011)

Lapin yliopiston oikeuskulttuurin ja oikeuslingvistiikan professori Jaakko Husa arvioi englanninkielisessä uutuusteoksessaan Suomen valtiosäännön olevan luonteeltaan varsin jännitteinen.

Yliopiston uusi englanninkielinen lehti on ilmestynyt (12.1.2011)

Lapin yliopiston viestintäpalvelut on tuottanut uuden englanninkielisen lehden. Ensimmäinen Latitude – University of Lapland Magazine ilmestyi joulukuussa 2010, ja jatkossa lehti ilmestyy kerran vuodessa syksyisin.

Toimintahäiriöitä verkkosivuilla (12.1.2011)

Osassa Lapin yliopiston www-sivuja on toimintahäiriöitä. Vikaa korjataan parhaillaan.

Sosiologia-lehden toimitus Lapin yliopistoon (12.1.2011)

Sosiologia-lehden toimitus siirtyi Rovaniemelle Lapin yliopistoon tammikuun alusta 2011.

Suomeen halutaan kansainvälisesti vahva taideyliopisto (12.1.2011)

Opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmä esittää Kuvataideakatemiasta, Sibelius-Akatemiasta ja Teatterikorkeakoulusta muodostettavan monialaisen taideyliopiston valmistelun käynnistämistä. Tavoite on, että uusi yliopisto aloittaisi toimintansa vuonna 2013.

Rehtorin aamukahvitilaisuus (11.1.2011)

Lapin yliopiston rehtori Mauri Ylä-Kotola aloittaa aamukahvitilaisuudet henkilökunnalle ja opiskelijoille.

Monica Tennberg luennoi Tieteen päivillä (11.1.2011)

Lapin yliopiston Arktisen keskuksen tutkimusprofessori Monica Tennberg luennoi Helsingin yliopiston Tieteen päivillä keskiviikkona 12. tammikuuta aiheesta Ilmastonmuutos ja pohjoisen sinnikkäät ihmiset.

Saana Korvalle tutkijakoulurahoitus (11.1.2011)

Oppimisympäristöjen monitieteinen tutkijakoulu on myöntänyt Saana Korvalle puolen vuoden rahoituksen väitöskirjatyötä varten.

Ystäväperheeksi kansainväliselle opiskelijalle (10.1.2011)

Lapin yliopiston ja Rovaniemen ammattikorkeakoulun kansainvälisten asiain yksiköt etsivät lappilaisia perheitä tai henkilöitä ystäväperheiksi kansainvälisille vaihto-opiskelijoille kevääksi 2011. Ilmoittautuminen ystäväperheeksi päättyy 14. tammikuuta.

Yhteiskuntatieteellisen alan dekaanitapaaminen (7.1.2011)

Lapin yliopistolla järjestetään perjantaina 14. tammikuuta valtakunnallinen yhteiskuntatieteellisen alan dekaanitapaaminen.

Taiteiden tiedekunnan gallerioiden uudet näyttelyt (7.1.2011)

Taiteiden tiedekunnan näyttelyissä on esillä tammikuussa 2011 kokemuksellisia kuvia paikan hengestä, median viestien ja sisältöjen tarkastelua, valokuvia Sodankylän elokuvajuhlilta sekä öljyväreillä maalattuja naismuotokuvia.

Vuoden Professorin julkistus ja Proffan arki (5.1.2011)

Professoriliitto julkistaa Vuoden Professorin 2011 Tieteen päivillä perjantaina 14.1.2011 klo 10.00.

Avoin yliopisto tarjoaa kieliopintoja ja yhteiskuntatieteitä (4.1.2011)

Lapin yliopiston avoin yliopisto tarjoaa keväällä 2011 mm. hallintotieteen, sosiologian, yrittäjyyden ja kielten opintoja. Opinnot vastaavat tiedekuntien opintovaatimuksia, joten ne voi liittää myöhemmin osaksi tutkintoa.

Edellinen 1 2 3 ... 16 17 18Seuraava