Uutiset 2013

27.2.2013

Tiedotus- ja koulutustilaisuus plagiaatintunnistusjärjestelmästä huhtikuussa

Lapin yliopisto on hankkinut käyttöönsä Urkund-plagiaatintunnistusjärjestelmän. Yliopiston opetushenkilökunnalle järjestetään tiedotus- ja koulutustilaisuus plagiaatintunnistamisen prosessista ja Urkund-järjestelmästä torstaina 25. huhtikuuta klo 13–15 luentosalissa 2.

Urkund on opettajan työväline opiskelijoiden tekstien alkuperäisyyden selvittämiseen ja opastukseen tieteelliseen kirjoittamiseen. Tarkistusprosessissa opiskelijan työ tallentuu järjestelmään ja saa näin suojan plagioinnilta.

Koulutuksen sisältö:

Plagiaatintunnistusjärjestelmä opettajan työkaluna ja järjestelmän käytön periaatteet
Verkko-opetuksen kehittämispäällikkö Sirpa Purtilo-Nieminen

Miten Urkund-järjestelmä toimii?
Jonas Lundqvist, PrioInfo (in English)

Miten toimitaan vilppi- ja plagiointitapauksissa?
Opetuksen tukipalveluiden palvelupäällikkö Merija Timonen

Tilaisuus on suunnattu erityisesti opetushenkilökunnalle, mutta tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Lisätietoja:
Verkko-opetuksen kehittämispäällikkö Sirpa Purtilo-Nieminen