Uutiset 2013

25.2.2013

Keskustelukirja yliopistoista uudistuksen jälkeen

Yliopistouudistuksen jälkeinen yliopisto on nyt toiminut reilut kolme vuotta. Kun yliopisto ei ole enää valtion ”tilivirasto” eikä sellaiset nyttemmin korvannut ”kirjanpitoyksikkö”, mitä se sitten on tai voisi olla? Tätä pohtii SoPhin uutuusteos Uusi yliopisto – Yritys, puolue vai oppineiden tasavalta?

Keskustelukirjassa politiikan tutkijat paneutuvat yliopiston historiaan, nykytilaan ja tulevaisuuden näkymiin. Oman analyysinsä saavat niin tasaisesti yleistyneet strategiat kuin New Public Management -ajattelukin. Kirjan punaisena lankana on yliopiston pitäminen ”oppineiden tasavaltana”, jolle kaikki muut konseptiot ja strategiat ovat tavallaan alisteisia.

Julkaisu:
Uusi yliopisto – Yritys, puolue vai oppineiden tasavalta?
Kohti muuttuvien toimintatilanteiden poliittista luentaa

Pertti Ahonen, Paul-Erik Korvela & Kari Palonen (toim.)
Verkkoversio

Lähde: Jyväskylän yliopiston tiedote 25.2.2013