Uutiset 2013
Bookmark and Share
 
 
 
5.3.2013

Politiikan tutkimuksen päivät Lapin yliopistossa 7.–8.3.

Valtiotieteellisen yhdistyksen vuosittainen päätapahtuma Politiikan tutkimuksen päivät järjestetään Lapin yliopistossa 7.–8. maaliskuuta. Päivät kokoavat Lapin yliopistolle noin sata politiikan tutkijaa ja opiskelijaa pohtimaan politiikan haaveita ja vaateita.

Päivien teema kohdistuu yhteen politiikan peruspilariin: jännitteeseen haaveiden ja todellisuuden vaatimusten välillä. Päivien aikana kokoontuu myös useita muita paneeleja, jotka keskittyvät politiikan tutkimuksen kannalta ajankohtaisiin aiheisiin.

Pääpuhujaksi saapuu kansainvälisten suhteiden alan huippuosaaja, professori R. B. J. Walker Victorian yliopistosta Kanadasta. Hän keskittyy luennossaan poliittisen mielikuvituksen ja moderniuteen liittyvien rajojen yhtymäkohtiin. Professori Walker on julkaissut erittäin ansiokkaasti erityisesti moderniudesta, subjektiivisuudesta ja suvereenisuudesta politiikkatieteiden alalla. Luento on torstaina 7.3. kello 13.00 alkaen Fellman-salissa.

Päivien aikana kuullaan myös Erkki Berndtsonin juhlaluento perjantaina 8.3. kello 13.00 alkaen Fellman-salissa. Luento on kolmas Berndtsonin 20 vuoden välein tekemistä katsauksista suomalaiseen politiikan tutkimukseen. Aikaisemmat katsaukset Berndtson teki vuosina 1973 ja 1993. Tänä vuonna Berndtson puhuu aiheesta ”Eurooppalaisuus, maailmanpolitiikka ja yhteiskuntatieteiden murros – katsaus suomalaiseen politiikan tutkimukseen vuonna 2013”. Erkki Berndtson on Helsingin yliopiston politiikkatieteiden yliopistonlehtori. Hänen tutkimusintresseihinsä kuuluvat muun muassa politiikkatieteiden historia, korkeakoulupolitiikka ja vallan sekä demokratian teoriat.

Paneeleissa pohditaan muun muassa kunnallispolitiikkaa, vaaleja, demokratiaa, puoluepolitiikkaa, parlamentarismia, kansalaisuuskysymyksiä, poliittista taloutta, uskonnon ja politiikan kytköksiä, biopolitiikkaa ja politiikan teoriaa.

Politiikan tutkimuksen päivien koko ohjelma

Tapahtumaan on mahdollista osallistua rekisteröitymällä osallistujaksi torstai- ja perjantaiaamuna kello 9:stä eteenpäin Lapin yliopiston pääaulan läheisyydessä sijaitsevassa luentosalissa 8. Osallistuminen on ilmaista Lapin yliopiston opiskelijoille ja Valtiotieteellisen yhdistyksen jäsenille. Muille osallistumismaksu on 100 euroa.

Lisätietoja:
Hannes Peltonen, PhD, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, hannes.peltonen (at) ulapland.fi
Elina Suomalainen, järjestelytoimikunnan sihteeri, esuomala (at) ulapland.fi
poltut (at) ulapland.fi

Politiikan tutkimuksen päivien kotisivut
Politiikan tutkimuksen päivät Facebookissa
Politiikan tutkimuksen päivät Twitterissä: @Poltut

LaY/Viestintä/SV

 


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK