Uutiset 2013
Sama meno jatkuu – Itä-Lapissa edelleenkin vain naisten ja miesten töitä (19.3.2013)

Itä-Lappi nimettiin äkillisen rakennemuutoksen alueeksi vuosiksi 2008–2009 Stora Enson sellutehtaan sulkeuduttua. Työllisyyttä edistävät toimenpiteet päätyivät vahvistamaan perinteistä naisten ja miesten työnjakoa. Yritysten kehittämistuet ja työhallinnon toimenpiteet vuosina 2008–2009 toistivat perinteistä jakoa naisten ja miesten aloihin. Nämä tiedot tulevat ilmi Suvi Lyytisen tutkimuksessa Lapin Letka -hankkeelle.

Laajakulma: Haamukirjoittajan kiehtova elämä (18.3.2013)

Kasvatustieteiden tiedekunnan dekaani Päivi Naskali käsittelee Laajakulma-blogissaan yhdysvaltalaisen haamukirjoittajan työtä opinnäytteiden kirjoittajana sekä verkkokurssien suorittajana ja hakemusten laatijana.

Vuoden luontokuvat Arktikumissa (15.3.2013)

Susi, lepakko, kirva ja surffaajia aallokossa. Palkituissa luontokuvissa näkyy Suomen luonnon kauneus, voima ja komiikka. Vuoden luontokuvia voi ihailla Lapin yliopiston Arktisen keskuksen kevätnäyttelyssä Arktikumissa Rovaniemellä 19.3.–21.4.2013.

St. Patrick’s Day:n musiikki-ilta 16.3. (14.3.2013)

Vuosi sitten loppuun myyty St. Patrick’s Day -tapahtuma saa jatkoa lauantaina 16.3. ravintola Bull Barissa. Tapahtumassa on luvassa suomenkielistä livemusiikkia Lapin yliopiston henkilökunnasta ja opiskelijoista koostuvalta Palokärki-yhtyeeltä ja Ramk:n värejä edustavalta Ampikyyltä. Lisäksi illassa tarjoillaan irlantilaista ruokaa ja juomaa.

Suomalaisen La figure de la Terre -oopperan ensi-ilta Berliinissä (13.3.2013)

Ensimmäinen Berliinissä kantaesityksensä saava suomalainen ooppera La figure de la Terre saa ensi-iltansa Berliinissä 13. huhtikuuta 2013. Oopperan on käsikirjoittanut ja ohjannut Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan jatko-opiskelija Jaakko Nousiainen.

Väitös: Yhteistyö ja tavoitteellisuus auttavat työhyvinvoinnin kehittämisessä (12.3.2013)

Työhyvinvoinnin kehittämiselle on varattava aikaa, ja tulevaisuutta on visioitava yhteistyössä koko työyhteisön ja myös asiakkaiden kanssa. Työhyvinvoinnin kehittäminen edellyttää johtajilta innostavaa otetta, ja yhteisöä on motivoitava prosessin aikana todellisilla teoilla ja seuraamalla tavoitteiden toteutumista.

Vuodenaikojen välisten lämpötilaerojen pieneneminen viherryttää arktista (11.3.2013)

Vuodenaikojen välisten lämpötilaerojen pieneneminen pohjoisilla alueilla edistää pohjoisten kasvien kasvua. Ero selkeiden vuodenaikojen pohjoisen ja huomaamattomampien vuodenaikaerojen etelän välillä pienenee. Näin todetaan NASAn rahoittamassa vastavalmistuneessa tutkimuksessa. Lapin yliopiston Arktisen keskuksen tutkimusprofessori Bruce Forbes on yksi tutkimuksen tehneen kansainvälisen tutkijaryhmän jäsenistä.

Talviliikuntaviikko 18.–24.3.2013 (8.3.2013)

Korkeakouluopiskelijoiden talviliikuntaviikkoa vietetään Rovaniemellä 18.–24.3.2013. Ohjelmassa on mm. vaellus Vaattunki- ja Vikakönkäälle, luistelua, pipolätkää ja opiskelijoiden talviolympialaiset. Tapahtumaan ovat tervetulleita niin opiskelijat kuin henkilökuntakin.

Taiteiden tiedekunnan gallerioiden uudet näyttelyt (7.3.2013)

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan Katve- ja Valo-gallerioissa avautuvat uudet näyttelyt torstaina 14. maaliskuuta. Esillä on valokuvataiteilija Marja Pirilän näyttelyt sekä Les Feux Arctiques -näyttely opiskelijoiden mediaproduktioista. Kajo-gallerioissa maanantaina 11. maaliskuuta avautuvissa näyttelyissä on esillä Johanna Pétursdóttirin muotokuvamaalauksia, Lassi Oinosen valokuvia, Milla Seppäsen installaatio sekä April Martinin valokuvia ja veistoksia.

Opiskelijoiden mediaproduktiot esillä näyttelyssä ja seminaarissa (6.3.2013)

Les Feux Arctiques -seminaari ja -näyttely esittelevät Lapin yliopiston, Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun ja Ammattiopisto Lappian opiskelijoiden yhteistyössä toteuttamia pohjoisia elokuva- ja mediaproduktioita. Opiskelijoiden lisäksi seminaarissa puhuu elokuva- ja media-alan ammattilaisia, mm. lehtialan konkari Eero Sauri, elokuvaohjaaja John Webster ja käsikirjoittaja Mike Pohjola. Seminaari järjestetään keskiviikkona 13. maaliskuuta Rovaniemellä Arktikum-talossa kello 12–17. Opiskelijatöiden näyttely avautuu Arktikumin Galleria Valossa samana päivänä kello 18.00.

Politiikan tutkimuksen päivät Lapin yliopistossa 7.–8.3. (5.3.2013)

Valtiotieteellisen yhdistyksen vuosittainen päätapahtuma Politiikan tutkimuksen päivät järjestetään Lapin yliopistossa 7.–8. maaliskuuta. Päivät kokoavat Lapin yliopistolle noin sata politiikan tutkijaa ja opiskelijaa pohtimaan politiikan haaveita ja vaateita.

Muotoiluopiskelijoiden töitä esillä Reykjavikissa (4.3.2013)

Suopunki-näyttely vie lappilaista muotoilua Islannin tärkeimpään muotoilutapahtumaan DesignMarch Reykjavikiin maaliskuun puolivälissä. Näyttelyssä on mukana myös töitä kahdeltatoista Lapin yliopiston opiskelijalta.

Kaivosten johtajuutta ja työhyvinvointia tutkitaan (4.3.2013)

Lapin yliopiston johtamassa Hyvinvoinnin louhintaa -hankkeessa tutkitaan työhyvinvointia ja sen johtamista kaivoksissa. Yhtenä tavoitteena on luoda kaivoksiin soveltuva työhyvinvoinnin johtamisen malli, joka perustuu myönteisten näkökulmien hyödyntämiseen.

TJNK: Ensimmäinen kansallinen tiedeviestinnän toimenpideohjelma julkistettiin (4.3.2013)

Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta (TJNK) on laatinut ensimmäisen kansallisen tiedeviestinnän toimenpideohjelman. Toimenpideohjelmalla neuvottelukunta haluaa korostaa tutkimustietoon perustuvan yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen tärkeyttä suomalaisen yhteiskunnan ja kansalaisten hyvinvoinnin kehittämisessä.

Yliopisto jakoi ansiomerkit pitkäaikaisille työntekijöille (1.3.2013)

Lapin yliopisto on jakanut ansiomerkit pitkäaikaisille työntekijöilleen 1. maaliskuuta Korundissa järjestetyssä yliopiston vuosipäivässä. Ansiomerkin ovat saaneet henkilöt, jotka ovat olleet yliopiston palveluksessa 15, 20 tai 25 vuotta vuonna 2013.

LYY palkitsi vuoden opettajan ja opiskelijatuutorin (1.3.2013)

Lapin yliopiston ylioppilaskunta LYY on valinnut vuoden opettajaksi politiikkatieteiden tutkijan ja opettajan Sandra Wallenius-Korkalon. Vuoden opiskelijatuutorina palkittiin puolestaan taiteiden tiedekunnan tekstiili- ja vaatetusalan opiskelija Terhi Isokuortti. Vuoden opiskelijatuutori valittiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Opiskelijat mukana amfibiolentokoneen suunnittelussa (1.3.2013)

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan opiskelijat ovat ideoineet sisustuksen ja laitteita Atol-amfibiolentokoneen ohjaamoon. Visuaalinen esitys ohjaamosta esiteltiin perjantaina 1.3. Lapin yliopistolla.

Rehtorin apurahat väitöskirjojen viimeistelyyn (1.3.2013)

Lapin yliopistoon väitöstutkimustaan tekevät jatko-opiskelijat voivat hakea rehtorin apurahoja väitöskirjojen viimeistelyyn sekä käännös- ja kielentarkastuspalveluihin.

Suomen Kulttuurirahastosta 10 apurahaa Lapin yliopistoon (28.2.2013)

Suomen Kulttuurirahasto jakoi vuoden 2013 apurahat ja palkinnot, yhteensä 21,3 miljoonaa euroa, vuosijuhlassaan 27. helmikuuta. Lapin yliopistoon apurahoja myönnettiin kymmenelle henkilölle tai ryhmälle.

Yliopistoille valtakunnallinen opiskelijapalautekysely (28.2.2013)

Suomen yliopistot ovat päättäneet hankkia valtakunnallisen opiskelijapalautekyselyn. Ensimmäinen valtakunnallinen kysely toteutetaan yliopistoissa keväällä 2013.

Tiedotus- ja koulutustilaisuus plagiaatintunnistusjärjestelmästä huhtikuussa (27.2.2013)

Lapin yliopisto on hankkinut käyttöönsä Urkund-plagiaatintunnistusjärjestelmän. Yliopiston opetushenkilökunnalle järjestetään tiedotus- ja koulutustilaisuus plagiaatintunnistamisen prosessista ja Urkund-järjestelmästä torstaina 25. huhtikuuta klo 13–15 luentosalissa 2.

Italian arktinen seminaari Rovaniemellä (26.2.2013)

Rovaniemellä järjestetään tiistaina 12. maaliskuuta italialais-suomalainen seminaari arktisesta yhteistyöstä. Päivän mittainen seminaari kokoaa yhteen suomalaisia ja italialaisia arktisia asiantuntijoita, tutkijoita ja liike-elämän edustajia.

Laajakulma: Yliopistomme tilahistoriaa vuosipäivän kynnyksellä (26.2.2013)

Vararehtori, professori Kaarina Määttä muistelee yliopiston vuosipäivän lähestyessä Laajakulma-blogin kirjoituksessaan, millaisissa tiloissa yliopistomme on toiminut yli 30-vuotisen historiansa aikana.

Keskustelukirja yliopistoista uudistuksen jälkeen (25.2.2013)

Yliopistouudistuksen jälkeinen yliopisto on nyt toiminut reilut kolme vuotta. Kun yliopisto ei ole enää valtion ”tilivirasto” eikä sellaiset nyttemmin korvannut ”kirjanpitoyksikkö”, mitä se sitten on tai voisi olla? Tätä pohtii SoPhin uutuusteos Uusi yliopisto – Yritys, puolue vai oppineiden tasavalta?

LYY perää viisautta opintotukea koskevaan päätöksentekoon (25.2.2013)

Lapin yliopiston ylioppilaskunta LYY ilmaisee kannanotossaan 25. helmikuuta erityisen huolestuneisuutensa opintotuen tulevaisuudesta.

Avoimet koulutuspäivät työkyvystä ja työkyvyn tukemisesta (25.2.2013)

Lapin keskussairaalassa järjestetään 20.–21. maaliskuuta koulutuspäivät, joilla käsitellään työkykyä ja työkyvyn tukemista työpaikoilla ja terveydenhuollossa. Tavoitteena on jäsentää käytännön näkökulmasta eri yhteistyötahojen rooleja ja vastuita työkyvyn tuen prosesseissa.

Uusi hanke kehittää vuorovaikutus- ja toimintamalleja (21.2.2013)

Lapin yliopiston koordinoima YHTEYS – yhdessä tekemisen yhteisöt -hanke on alkamassa. Hankkeessa kehitetään vuorovaikutus- ja toimintamalleja kansalaisopistojen, kirjastojen ja yliopistojen välille. Ideana on luoda verkostomaisesti toimivia aktiiviseen kansalaisuuteen kannustavia yhdessä tekemisen yhteisöjä myös ruohonjuuritasolla eri puolilla Suomea.

Laajakulma: Opinnäytetöiden arvosteluun ryhtiä (21.2.2013)

Oikeustieteiden tiedekunnan dekaani Matti Niemivuo pohtii opinnäytetöiden arvostelua kirjoituksessaan Laajakulma-blogissa.

Opinto-ohjaaja auttaa opintoelämän haasteissa (20.2.2013)

Korkeakouluopintojen ohjaaja auttaa ja tukee Lapin yliopiston ja Rovaniemen ammattikorkeakoulun opiskelijoita opintoelämään liittyvissä haasteissa. Korkeakouluopintojen ohjaajan tehtävänä on tukea opintojen sujuvuutta, opiskelukykyä ja hyvinvointia.

Tiedotustilaisuudet A- ja F-siiven sisäilmatutkimuksista (19.2.2013)

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy järjestää opiskelijoille ja henkilökunnalle tiedotustilaisuuksia Lapin yliopiston sisäympäristöongelmia koskevien tutkimusten tuloksista. Tiedotustilaisuudet ovat tiistaina 26. helmikuuta.

Edellinen 1 2 3 ... 9 10 11 12 13 14Seuraava
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää evästeistä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK