Uutiset 2013
Väitös: Nuoruusajan prostituutio vaikuttaa ihmissuhteisiin (19.2.2013)

Naiset, jotka ovat olleet prostituoituina lapsena tai nuoruusiällä, kärsivät pelosta tulla hylätyksi, mikä estää heitä luomasta läheisiä kontakteja muihin ihmisiin. Kuitenkin läheiset ihmissuhteet ovat ainoa asia, joka voi auttaa heitä ratkaisemaan ongelmiaan ja tekemään elämässään positiivisen käänteen.

Väitös: Kestävä markkinointi edellyttää laajempaa keskustelua (19.2.2013)

Kestävä markkinointi on liian yritys-, asiakas- ja asiantuntijakeskeistä. Näkökulmien laajentamiseksi tarvitaan monipuolista vuoropuhelua eri sidosryhmien kanssa. Markkinoinnin ja tieteen ulkopuolelta löytyy osaamista ja käytäntöjä, joiden avulla markkinoinnin ammattilaiset voivat oppia nykyistä paremmin ymmärtämään ja kriittisesti arvioimaan omien toimiensa vaikutuksia heille itselleen, ympäristölle ja yhteiskunnalle.

Audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelman 20-vuotisseminaari 20.2. (18.2.2013)

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta on tarjonnut audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusta jo 20 vuoden ajan. Juhlavuotta juhlistetaan seminaarilla keskiviikkona 20. helmikuuta klo 12–17.15 Lapin yliopistolla Fellman-salissa (LS 01, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi).

Hae opiskelijaksi -sivusto on uudistunut (18.2.2013)

Lapin yliopisto on uudistanut Hae opiskelijaksi -verkkosivunsa. Uudet sivut löytyvät osoitteesta hae.ulapland.fi, ja sivuille pääsee myös yliopiston etusivulta pikalinkin kautta.

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti kehittää Venäjän matkailukoulutusta (15.2.2013)

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti / Lapin yliopisto on mukana kehittämässä Venäjän korkeakoulujen matkailuopetusta kansainvälisessä Netour-hankkeessa (Network for Excellence in Tourism through Organization and Universities).

Saamentutkimuksen työryhmä on nimetty (15.2.2013)

Lapin yliopiston rehtori Mauri Ylä-Kotola on nimennyt Lapin yliopistolle oikeustieteellisen ja yhteiskunnallisen saamentutkimuksen työryhmän vuosille 2013–2014. Työryhmän tehtävänä on vahvistaa ja kehittää saamentutkimusta sekä liikkeellepanna saamentutkimuksen toimenpiteet, joista hallitus on päättänyt joulukuussa 2012.

Korkeakoulujen koulutusrakenteita pohtinut työryhmä: Uusia opintopolkuja korkeakouluihin (14.2.2013)

Korkeakoulujen koulutustarjontaa halutaan monipuolistaa ja osallistumisen kynnystä madaltaa. Korkeakouluihin esitetään nykyisten tutkintojen osista muodostuvia, uudenlaisia kokonaisuuksia – korkeakouludiplomeja. Korkeakoulujen koulutusrakenteiden kehittämistyöryhmä luovutti esityksensä opetusministeri Jukka Gustafssonille torstaina 14.2. Työryhmä esittää myös osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen keskuksen perustamista.

Seminaari ryhmän käsitteestä ihmisoikeuksien tutkimuksessa (14.2.2013)

Arktisen keskuksen Pohjoisen ympäristö- ja vähemmistöoikeuden instituutti järjestää osana ihmisoikeustutkijakoulua työpajaseminaarin ryhmän käsitteestä ihmisoikeuksien tutkimuksessa. Jatko-opiskelijoille suunnattu seminaari pidetään Rovaniemellä 10.–12. huhtikuuta.

Rehtorin aamukahvit 20.2. (14.2.2013)

Lapin yliopiston rehtori Mauri Ylä-Kotolan aamukahvitilaisuus henkilökunnalle ja opiskelijoille pidetään Kahvila Lovisassa keskiviikkona 20. helmikuuta kello 8.30 alkaen.

Varjoja naiseudessa (14.2.2013)

Elina Virokannaksen ja Sanna Väyrysen toimittama Varjoja naiseudessa -teos tuo näkyviksi naisen elämään liittyviä riskejä ja uhkia. Teos koostuu pienoistutkimuksista, jotka keskittyvät naisten omiin kokemuksiin ja näkemyksiin.

MTI-kirjaston palvelut siirtyvät yliopiston ja RAMK:n Jokiväylän kirjastoille (14.2.2013)

Matkailun tutkimus- ja koulutusinstituutin kirjasto Viirinkankaantiellä on suljettuna lauantaista 16.2.2013 alkaen toistaiseksi sisäilmatutkimusten ajan. Kirjastossa oleva painettu aineisto siirretään väliaikaisesti Lapin yliopiston ja Rovaniemen ammattikorkeakoulun Jokiväylän kirjastojen tiloihin.

Yli 30 huippupuhujaa Arctic Lives -seminaarissa Arktikumissa 21.–22. helmikuuta (13.2.2013)

Rovaniemi Design Week järjestää 21.–22. helmikuuta kaksipäiväisen seminaarikokonaisuuden, jonka puhujakaarti on huippuluokkaa. Mukana ovat niin kenkäsuunnittelija Minna Parikka kuin muotoilun bestsellerin kirjoittaja John Thackara. Yli 30 asiantuntijan joukossa puheenvuoron saavat myös Ponssen ja Fordin johtajat.

Vaatetussuunnittelun opiskelija kansainvälisen suunnittelukilpailun finaalissa Saksassa (12.2.2013)

Lapin yliopistossa vaatetussuunnittelua opiskeleva Maria Kataja on sijoittunut kolmen parhaan joukkoon kansainvälisillä ISPO-messuilla järjestetyssä lumilautailutakin suunnittelukilpailussa.

Azerbaidžanin Tukholman-suurlähettiläs Rafael Ibrahimov luennoi Lapin yliopistolla (12.2.2013)

Azerbaidžanin Tukholman-suurlähettiläs Rafael Ibrahimov luennoi Azerbaidžanin nykytilasta Lapin yliopistolla tiistaina 19. helmikuuta klo 10.00–11.00.

Opiskelijat tyytyväisiä IT-palveluihin – tulostuspalveluissa parannettavaa (12.2.2013)

Opiskelijat ovat pääosin tyytyväisiä yliopiston IT-palvelupisteiden toimintaan, selviää IT-palveluiden marras–joulukuussa 2012 toteuttamassa kyselyssä. Suurin osa arvioiduista palveluista arvioitiin hyviksi, ja suurimmat kehitystarpeet kohdistuivat tulostuspalveluihin ja IT-ohjeiden löydettävyyteen.

Uusi kirja pohjoismaisesta saamelaissopimuksesta (12.2.2013)

Arktisen keskuksen Pohjoisen ympäristö- ja vähemmistöoikeuden instituutin johtama kansainvälinen tutkimusryhmä tarkastelee uunituoreessa tutkimuksessaan pohjoismaista saamelaissopimusta oikeusvertailun sekä kansainvälisen ja kansallisen oikeuden kehityksen näkökulmista. Kirja tuo esiin haasteita valtioiden asennoitumisessa pohjoismaista saamelaissopimusta kohtaan sekä tarpeita tarkentaa tiettyjä sopimuksen artikloja. Kirjan on julkaissut arvostettu kansainvälinen kustantaja Hart.

Sisustus- ja tekstiilimuotoilun Kohtaamisia-näyttely (11.2.2013)

Sisustus- ja tekstiilimuotoilun toisen vuosikurssin opiskelijat järjestävät Rovaniemi Design Weekin aikana näyttelyn, joka pukee rovaniemeläisen Cafe & Bar 21 -kahvilan opiskelijoiden suunnittelemiin kuoseihin. Näyttely on esillä 18.–24. helmikuuta.

New Horizons -hanke tuo kansainvälisen taidebiennaalin Rovaniemelle (11.2.2013)

X-Border on maailman ainoa kansainvälinen taidebiennaali, joka toteutuu samanaikaisesti kolmessa maassa: Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä. Biennaalin tuottaa Rovaniemelle New Horizons -hanke.

Taiteiden tiedekunnan gallerioissa uudet näyttelyt 18.2. alkaen (11.2.2013)

Taiteiden tiedekunnan Kajo-gallerioissa avautuvat uudet näyttelyt maanantaina 18. helmikuuta. Gallerioissa on esillä Kaarle Penttilän akryyli- ja öljyvärimaalauksia, Milja Järvensivun mattoja ja Suvi Aution puuveistoksia.

Kamina-näyttely ja Designputiikki Arktikumissa koko muotoiluviikon ajan (11.2.2013)

Kamina-näyttely ja Designputiikki avaavat ovensa Arktikumissa 18. helmikuuta. Yleisö voi käydä tutustumassa arktiseen muotoiluun koko viikon ajan ilman pääsymaksua.

Konferenssi alkuperäiskansojen pyhien paikkojen suojelusta arktisella alueella (7.2.2013)

Lapin yliopiston Arktinen keskus järjestää kansainvälisen konferenssin arktisten alkuperäiskansojen pyhien paikkojen suojeluun liittyen Rovaniemellä ja Pyhätunturilla 11.–13. syyskuuta 2013.

Haetaan 30–55-vuotiaita, diabetesta sairastavia testihenkilöitä väitöskirjatutkimukseen (7.2.2013)

Vapaaehtoisia testihenkilöitä – erityisesti diabetesta sairastavia tutkittavia – haetaan väitöskirjatutkimukseen, jossa selvitetään matkailijoiden kehon lämmönsäätelyreaktioita kylmissä olosuhteissa.

Poronhoidosta on tulossa uhanalainen elinkeino (7.2.2013)

Poroelinkeinon nykytilan kohentaminen edellyttää suurpetokysymyksen ratkaisemista poronhoitoalueella. Lisäksi ammattiporonhoitajien tarpeisiin tulisi rakentaa selkeä paketti erilaisia neuvonta-, tuki- ja toimeentulopalveluita. Tämä tulee ilmi Anneli Pohjolan ja Jarno Valkosen toimittamassa kirjassa Poronhoitajien hyvinvoinnin uhat ja avun tarpeet.

Hyvinvointikampanja opiskelijoille ja henkilökunnalle (4.2.2013)

RAMKin liikunta-alan ja fysioterapian opiskelijoiden pyörittämä Hyvinvointiapteekki järjestää tänä keväänä Hyvinvointikampanjan. Tavoitteena on saada yliopiston ja ammattikorkeakoulun opiskelijat ja henkilökunta liikkumaan, madaltaa kynnystä liikuntaan osallistumiseen sekä lisätä tietoutta liikunnasta ja hyvinvoinnista.

Suomen arktinen katsaus kokoaa pohjoiset puheet (4.2.2013)

Arktisen keskuksen tiedeviestinnän ylläpitämän ArcticFinland-sivuston tuorein uutiskirje – Suomen arktinen katsaus – on julkaistu maanantaina. Katsaukseen on koottu viime aikojen käänteet Suomen arktisessa keskustelussa.

Opiskelijoille oikeusturvaopas (1.2.2013)

Lapin yliopiston ylioppilaskunta on julkaissut yhdessä Lapin yliopiston kanssa Opiskelijoiden oikeusturvaoppaan.

Tutkimus: Avoin vuorovaikutus lisää kaivosten hyväksyttävyyttä paikallisyhteisöissä (1.2.2013)

Suuri osa Kittilän, Kolarin ja Muonion asukkaista suhtautuu kaivoksiin myönteisesti. Paikalliset asukkaat suhtautuvat kaivoksiin mökkiläisiä myönteisemmin. Eniten huolta kaivokset aiheuttavat Ylläksen matkailijoissa.

Julkaisu: Oikeuden ja oikeudellisten perustelujen objektiivisuus (31.1.2013)

Professori Jaakko Husan ja tutkimusprofessori Mark Van Hoecken toimittamassa Oikeuden ja oikeudellisten perustelujen objektiivisuus -teoksessa tarkastellaan kriittisesti objektiivisuuden toteutumista oikeusteoriassa.

Komissio hyväksyi arktista informaatiokeskusta valmistelevan projektin (31.1.2013)

EU:n komissio on valinnut Lapin yliopiston Arktisen keskuksen johtaman yhteenliittymän toteuttamaan projektin ”Strateginen ympäristövaikutusten arviointi arktisen alueen kehityksestä” (Strategic Environmental Impact Assessment of development of the Arctic). Projekti tarjoaa tilaisuuden testata mallia, jota on ehdotettu EU:n arktiseksi informaatiokeskukseksi. Budjetiltaan miljoonan euron arvoinen projekti kestää 18 kuukautta vuosina 2013–2014.

Lumotion Design Show huipentaa maailman pohjoisimman muotoiluviikon (30.1.2013)

Rovaniemi Design Weekin kohokohtia koetaan ainutlaatuisessa lumiympäristössä lauantaina 23. helmikuuta. Tänä vuonna Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan opiskelijoiden toteuttama näytösareena kohoaa Arktikumin ja tiedekeskus Pilkkeen alueelle yhdistäen luonnon voimat ja taidokkaan kädenjäljen.

Edellinen 1 2 3 ... 10 11 12 13 14Seuraava
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää evästeistä. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK