Uutiset 2013
Marxilainen kristitty puolustaa köyhää (3.12.2013)

Savijaloillaan horjuva jättiläinen kaatuu. Kuluu vielä kaksikymmentä vuotta, ennen kuin Leninin, Stalinin ja heidän seuraajiensa haamut vetäytyvät varjoon ja estradille astuu tuttu preussilainen partasuu. Neuvostoliiton taakka on viimeistään nyt syytä kohottaa Karl Marxin päältä, sanoo brittiläinen kirjallisuusteoreetikko ja moni-intellektuelli Terry Eagleton. Yksi angloamerikkalaisen maailman huomattavimmista ajattelijoista luennoi Lapin yliopistolla Kulttuurintutkimuksen päivillä marraskuun lopulla.

Uusi julkaisu tarkastelee matkailun lukujen kehitystä (2.12.2013)

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti (MTI) on julkaissut Ennakoinnista kilpailukykyä Lapin matkailulle – Toimintaa ja tulevaisuuskuvia -julkaisun. Se esittelee Lapin matkailuyrittäjien ja -kehittäjien kokemuksia ennakointityöstä ja avauksia matkailun tulevaisuudesta.

Työn sisältö ja työn saamisen tapa vaikuttavat työtyytyväisyyteen (2.12.2013)

Lapin yliopisto osallistui Paltamon työllistämiskokeiluun osatutkimuksella, jossa tutkittiin 25–50-vuotiaiden kokemuksellista hyvinvointia. Tutkimuksen tekivät professori Asko Suikkasen, tutkija Marika Kunnari ja tutkija Anne Kutin.

Mari Mäkirannan kokoama valokuvanäyttely esillä Varsovan taideakatemiassa (29.11.2013)

Yliopistonlehtori Maria Mäkirannan kokoama valokuvanäyttely on esillä Varsovan taideakatemiassa. Näyttelyssä on esillä viiden nuoren taiteilijan töitä, joista kaksi on opiskellut Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa.

Nuorten terveyden edistäminen sosiaalisen median keinoin (29.11.2013)

ArctiChildren InNet (2011–2013) -julkaisu on monitieteellinen ja kokemuksellinen artikkelikokoelma, jossa hahmotellaan uudenlaista tapaa edistää nuorten terveyttä ja hyvinvointia sosiaalisen median avulla.

Rehtori Kalervo Väänänen UNIFI:n puheenjohtajaksi (27.11.2013)

Suomen yliopistot UNIFI ry on valinnut vuosiksi 2014–2015 puheenjohtajakseen Turun yliopiston rehtorin Kalervo Väänäsen. UNIFI:n hallitukseen valittiin myös Lapin yliopiston rehtori Mauri Ylä-Kotola.

Katsaus lestadiolaisuuden historiaan ja nykypäivään (27.11.2013)

Tapio Nykäsen ja Mika Luoma-ahon toimittama Poliittinen lestadiolaisuus -teos julkistetaan Lapin yliopistolla perjantaina 29.11.2013 kello 15, Castren-sali, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi.

Vaalilautakunta vahvisti yliopistokollegion vaalin tuloksen (27.11.2013)

Lapin yliopiston vaalilautakunta on vahvistanut yliopistokollegion vaalin tuloksen vaalilautakunnan kokouksessa 26.11.2013. Yliopistokollegion jäsenet valittiin vaaleilla 25.11.2013 kaudelle 1.1.2014–31.12.2017.

Uusi julkaisu soveltavasta kuvataiteesta (26.11.2013)

Lapin yliopistossa on valmistunut uusi julkaisu soveltavasta kuvataiteesta. Teos tarjoaa laajan ja monipuolisen kattauksen soveltavan kuvataiteen teoriasta ja käytännöistä.

Neuvottelukunta: Yliopiston ja ammattikorkeakoulun yhteiset yksiköt vahvistavat konsernia (26.11.2013)

Lapin korkeakoulukonsernin neuvottelukunta on varsin tyytyväinen Lapin korkeakoulujen tämänhetkiseen tilaan. Puheenjohtaja Esko Oikarisen mukaan yhteinen tahto on luotsannut korkeakoulut turvasatamaan ja nyt on sisäisen yhteistyön tiivistämisen aika.

Pohjoinen valo – kulttuurihistoriaa pohjoisessa (25.11.2013)

Lapin yliopistossa juhlitaan kulttuurihistorian professori Marja Tuomista hänen 60-vuotispäivänsä kunniaksi. Hänen kohdallaan juhlan aiheena ei ole vain kysymys ikään liittyvän rajapyykin saavuttamisesta, vaan hänen ratkaisevasta roolistaan Lapin yliopiston kulttuurihistorian oppiaineen synnyttämisessä ja vakiinnuttamisessa.

Sosiologipäivillä avataan yhteisöjä kiinnipitäviä siteitä (22.11.2013)

Westermarck-seuran valtakunnalliset sosiologipäivät järjestetään Lapin yliopistolla 27.–28. maaliskuuta 2014. Päivien yhteydessä juhlistetaan myös Sosiologia-lehden 50-vuotistaivalta.

Uusi julkaisu matkailun esteettömyydestä (22.11.2013)

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutissa (MTI) on valmistunut uusi julkaisu, jossa pohditaan matkailun esteettömyyttä fyysisistä, sosiokulttuurisista, viestinnällisistä, taloudellisista ja poliittisista näkökulmista.

Where is Turnip Troll? – peikkotarinoita englanniksi (22.11.2013)

Suomen Lapissa asuva peikkoperhe seikkailee läpi Lapin vuoden englanninkielisessä lastenkirjassa Where Is Turnip Troll, and Other Stories from Lapland. Kirjan kymmenen tarinaa ovat Michael Hurdin käsialaa. Kirjan on kuvittanut Ulla Etto.

Lapin malli tuettuun työllistymiseen (22.11.2013)

Pitkään työelämän ulkopuolella olevat terveysongelmaiset ja osatyökykyiset voivat ylittää työllistymiskynnyksen, jos he saavat siihen riittävästi tukea.

Totta ja tarua Lapissa (22.11.2013)

Yli kolmesataa tutkijaa kokoontuu Lapin yliopistolle pohtimaan 28.–30. marraskuuta toden ja tarun suhteita sekä erilaisia tietämisen tapoja. Tapahtumassa puhuu muiden maussa kansainvälisesti tunnettu Terry Eagleton Lancesterin yliopistosta.

Taiteiden tiedekunnan Kajo-gallerioiden uudet näyttelyt (21.11.2013)

Kajo-gallerioiden näyttelyissä on esillä joulukuussa muiden muassa installaatioita, maalauksia ja piirroksia sekä lampaanvillasta valmistettuja huopatuotteita.

Kansainvälinen konferenssi Matthias Alexander Castrénin kulttuuriperinnöstä (21.11.2013)

Lapin yliopistolla järjestetään 2.–4. joulukuuta 2013 laaja konferenssi Matthias Alexander Castrénin kulttuuriperinnöstä. Esitelmien aiheina ovat Castrénin tutkimukset sekä hänen suuri vaikutuksensa tieteen moniin osa-alueisiin.

Barents Café keskustelee: Villiä Pohjolaa? Eräkirja, luontokuva ja petouutinen valokeilassa (20.11.2013)

Suomen tietokirjailijat ry:n Lapin osasto ja Arktisen keskuksen tiedeviestintä järjestävät yleisölle avoimen Barents Café -tilaisuuden tiistaina 26. marraskuuta kello 18–20. Illan aikana tarkastellaan eräkirjallisuutta, luontovalokuvausta kirjojen kautta sekä petokirjoittelua.

Uutta oppimateriaalia tapahtumien turvallisuusasioista (18.11.2013)

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutissa (MTI) on tuotettu uutta verkkomateriaalia, joka käsittelee erilaisten tapahtumien järjestämiseen liittyviä turvallisuusasioita.

Tiedebarometri 2013: Tiede nauttii suomalaisten suurta luottamusta (15.11.2013)

Uusimman tiedebarometrin mukaan maamme tieteen ja tutkimuksen taso nähdään hyväksi ja tieteen kykyyn tuottaa luotettavia ja paikkansa pitäviä tuloksia uskotaan laajasti. Myös tieteemme tuleviin kehitysnäkymiin suhtaudutaan myönteisesti.

Vierailijaluento sosiaalisten vaikutusten arvioinnin uusista tuulista (14.11.2013)

Groningen yliopiston kulttuurimaantieteen professori Frank Vanclay luennoi sosiaalisten vaikutusten arvioinnista Rovaniemellä Arktikum-talossa keskiviikkona 27. marraskuuta. Sosiaalisten vaikutusten arviointi on olennainen osa isojen teollisuushankkeiden toteuttamista ja Suomessa osa pakollista ympäristövaikutusten arviointia.

Tutkija Altti Näsin produktio sekä Maria Leskisen ja Päivi Partasen töitä Rovaniemen muotoiluhuoneella (14.11.2013)

Taiteiden tiedekuntaan väitöskirjatyötä tekevän Altti Näsin hoytamo.com-produktio on esillä Rovaniemen muotoiluhuoneella marraskuun ajan. Lisäksi muotoiluhuoneen ikkunanäyttelyssä voi tutustua Lapin yliopiston opiskelijoiden Maria Leskisen ja Päivi Partasen töihin 22. marraskuuta saakka.

Ministeri Pekka Haavisto luennoi Lapin yliopistolla maanantaina 18. marraskuuta (13.11.2013)

Kehitysministeri Pekka Haavisto pitää yleisöluennon Lapin yliopistolla maanantaina 18. marraskuuta kello 13.00–14.00. Luennon aiheena ovat ajankohtaiset arktiseen strategiaan ja pohjoisen taloudellisiin mahdollisuuksiin liittyvät asiat.

Rovaniemi Sustainability Jam 22.–24. marraskuuta (13.11.2013)

Rovaniemellä järjestetään kansainvälinen 48 tunnin mittainen Rovaniemi Sustainability Jam -tapahtuma 22.–24. marraskuuta 2013. Tapahtuma on osa maailmanlaajuista Global Sustainability Jam -tapahtumaa, jonka aikana joukkueet ympäri maailmaa kehittävät uudenlaisia palveluja. Tapahtumat ovat yhteydessä toisiinsa internetin välityksellä. Kyseessä ei ole kilpailu, vaan jamit, joissa pidetään hauskaa ja ideoidaan yhdessä.

Katainen ja Grímsson Rovaniemi-kokoukseen (12.11.2013)

Pääministeri Jyrki Katainen ja Islannin presidentti Ólafur Ragnar Grímsson ovat vahvistaneet osallistuvansa Rovaniemellä joulukuun alussa pidettävään laajaan kansainväliseen arktiseen konferenssiin.

Taidekonferenssi ja -näyttely Islannissa (11.11.2013)

Lapin yliopisto järjesti yhdessä Islannin taideakatemian kanssa Relate North -symposiumin Reykjavikissa 7.–9. marraskuuta. Konferenssin yhteydessä avattiin myös taidenäyttely, joka on esillä Alvar Aallon suunnittelemassa Pohjolan talossa (Norræna húsið) 24. marraskuuta saakka.

Jääkukkia ja lumipalloja (8.11.2013)

Ilmastonmuutosta käsittelevä lasten ja nuorten näyttely on esillä Rovaniemen kaupungintalon aulassa 15.11.2013 asti. Arktinen keskus on yksi näyttelyn järjestäjistä.

Hyvinvointia pohjoisen villasta (7.11.2013)

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa on perehdytty jo pitkään pohjoisen lampaanvillan ja siitä valmistetun huopamateriaalin testaamiseen erilaisissa ympäristöissä ja materiaaleissa. Viimeksi tiedekunnassa on tutkittu huopamateriaalin soveltuvuutta ulko- ja sisätilojen sisustusmateriaaliksi.

Jokivalkeat Rovaniemellä – Arctic Shore Lights Islannissa (6.11.2013)

Vuotuinen Jokivalkeat-tulitaidetapahtuma järjestetään Ounaskosken uimarannalla Rovaniemellä perjantaina 8. marraskuuta kello 19.00 alkaen. Tänä vuonna Lapin yliopiston opiskelijat ohjaavat samanaikaisesti myös Reykjavikissa Islannissa Jokivalkeiden sisartapahtuman Arctic Shore Lightsin.

Edellinen 1 2 3 4 ... 12 13 14Seuraava
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK