Uutiset 2015

Kalifornialaisyliopiston opiskelijaryhmä Lapin yliopiston vieraana

12.6.2015

Kahdeksantoista opiskelijaa University of Southern California -yliopistosta vierailee parhaillaan Lapin yliopistolla professori Steven Lamyn johdolla. Vierailun isäntänä toimii professori Lassi Heininen yhteiskuntatieteiden tiedekunnasta.

University of Southern California -yliopiston opiskelijoiden arktinen ekskursio tehdään tänä vuonna jo toista kertaa. Ennen tuloaan Rovaniemelle opiskelijaryhmä on vieraillut Islannissa Reykjavikissa ja Akureyrissa, Norjassa Oslossa ja Tromssassa sekä Inarissa.

Arktisen politiikan professori Lassi Heininen piti ryhmälle johdantoluennon huhtikuussa Los Angelesissa. Rovaniemi on ekskursion viimeinen etappi. Lapin yliopistolla opiskelijat esittelevät eri kohteisiin tehtyjen vierailujen aikana laatimansa raportit.

– Ekskursio ja sen valmistelu osoittavat, että kiinnostus arktisen alueen dynamiikka ja sen merkitystä kohtaan kasvaa myös etelässä. Monet arktisen alueen ratkaisut ja käytännöt nähdään mielenkiintoisina ja vaihtoehtoisina malleina myös opetuksessa, professori Heininen toteaa.

Lisätietoja:
Heininen Lassi
Puhelin: 040 484 4215
etunimi.sukunimi@ulapland.fi

LaY/Viestintä/OT