Uutiset 2015

Vuosipäivässä Mikkolan ja Liksomin Lapin punaiset hanget

12.2.2015

Lapin yliopiston vuosipäiväjuhlaa vietetään Korundissa perjantaina 27. helmikuuta kello 12.00 alkaen. Vuosipäiväjuhlan kulttuuriannista vastaa tänä vuonna Topi Mikkolan 65-vuotisjuhlamonologi Annikki Kariniemen elämästä.

Vuosipäiväjuhlassa Lapin yliopiston ylioppilaskunta palkitsee perinteisesti Vuoden Opettajan. Lapin yliopiston alumnitoimikunta palkitsee Vuoden Alumnin ja rehtori Mauri Ylä-Kotola jakaa Rehtorin palkinnon. Lisäksi juhlassa jaetaan Lapin yliopiston vuosiansiomerkit.

Vuosipäivän teatteriesityksessä Topi Mikkola kuvaa Annikki Kariniemen viimeisen illan, jonka aikana kirjailija käy lävitse vaiherikasta elämäänsä. Rosa Liksomin kirjoittamassa ja Jani Mannisen ohjaamassa monologissa ovat läsnä elämän ja kuoleman vastakohtaisuudet, valo ja pimeys sekä rakkaus ja viha.

Kertomuksessa nousevat esille sota-ajan äärimmäiset olosuhteet sekä naiseksi ja kirjailijaksi kasvamisen tuskat ja ilot. Lisäksi tarinan keskiössä on rakkaus kahteen mieheen, joista toinen on sotilas ja toinen rauhan mies.

Yleisöllä on mahdollisuus tutustua Korundin näyttelyihin

Lapin yliopiston henkilökunta ja opiskelijat voivat Ilmoittautua tapahtumaan oheisen linkin kautta: www.ulapland.fi/vuosipaiva

Tervetuloa!

LaY/Viestintä/OT