Uutiset 2015

Kuvataidekasvatus muutoksessa

25.9.2015

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan kuvataidekasvatus juhlistaa 25-vuotista taivaltaan perjantaina 27. marraskuuta juhlaseminaarilla, näyttelyillä ja paluumuuttojuhlilla.

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan ja kuvataidekasvatuksen koulutusalan perustamisesta tulee tänä syksynä kuluneeksi 25 vuotta. Kuvataidekasvatus aloitti toimintansa ensimmäisenä koulutusohjelmana Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa vuonna 1990.

Tiedekunta ja kuvataidekasvatuksen koulutusala juhlistavat neljännesvuosisadan täyttymistä marraskuussa 2015 monipuolisella ohjelmalla. Tapahtumat levittäytyvät Rovaniemen kouluihin opetusharjoittelijoiden projekteina ja näkyvät myös kaupunkikuvassa sekä eri yhteyksissä yliopistokampuksella.

Tapahtumat huipentuvat Kuvataidekasvatus muutoksessa -seminaariin, jonka yhteydessä julkistetaan myös Kuvataidekasvatus-25 -juhlakirja. Taiteiden tiedekunta päättää samalla neljä vuotta kestäneen evakkotaipaleensa väistötiloissa, joten iltatilaisuudessa juhlitaan myös uudistettujen tilojen käyttöönottoa.

Perjantai 27.11.2015

klo 12–17 Kuvataidekasvatus muutoksessa -seminaari, Esko ja Asko -sali
klo 18–22 Paluumuuttojuhlat F-siipi, Agora

Kuvataidekasvatuksen 25-vuotisjuhlanäyttelyt

Kuvataidekasvatuksen koulutusalan 25-vuotisjuhlanäyttelyt esittäytyvät marraskuussa 2015 Lapin yliopiston Galleria Valossa ja Katveissa Arktikumissa sekä F-talon gallerioissa. Näyttelyjen teemat liittyvät nykytaiteeseen, yhteisötaiteeseen ja kuvataidekasvatukseen.

Arctic Enlightenment -näyttelyssä Arktikumin gallerioissa avataan näkymiä taidetoimintaan pohjoisissa ympäristöissä. Näyttely on esillä Galleria Valossa ja Katveessa Arktikumissa 11.11.–13.12.2015 välisen ajan.

F-talon gallerioiden näyttely Kuvataidekasvatus muutoksessa esittelee kuvataidekasvatuksen historiaa ja tulevaisuutta ja nostaa esiin sekä kuvataidekasvatuksen arkea että alan tutkimusta. Näyttelyt ovat esillä Lapin yliopiston F-talon gallerioissa 16.11.–3.12.2015 välisen ajan.

LaY/Viestintä/OT