Uutiset 2015

Rovaniemen kuvataidekoulun 25-vuotisjuhlanäyttely Kajo-gallerioissa

8.4.2015

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan Kajo-gallerioissa on esillä 8.–28. huhtikuuta Rovaniemen kuvataidekoulun 25-vuotisjuhlanäyttely. Kakkua, kakkua! -näyttely tarjoaa monipuolisen kattauksen kuvataidekoulun opetussisällöistä.

Galleria Kajo 1, 2 & 3

KAKKUA, KAKKUA!
– Rovaniemen kuvataidekoulu 25 vuotta

8.4.–28.4.2015
Näyttelyn avajaiset 8.4. klo 17 alkaen
Rotko, Siljotie 2, Rovaniemi
Avoinna: ma–pe klo 8–19, la 8–15

kakkuakakkua-teippikuva-web.jpg

kakkuakakkua-tuolikasa-web.jpg
Kuvat: Rovaniemen kuvataidekoulu

KAKKUA, KAKKUA! tarjoilee Rovaniemen kuvataidekoulu juhlavuotensa kunniaksi. Taiteen kakkupaloja on leivottu kuvataidekoulussa nyt jo 25 vuotta. Näyttely on monipuolinen kattaus kuvataidekoulun opetussisällöistä. Esillä on muun muassa perusopetusoppilaiden animaatioita, maalauksia, piirustuksia ja tilatutkielmia. Pidemmälle edenneet työpajaoppilaat esittäytyvät erilaisten installaatioiden, valokuvien, mediataiteen sekä perinteisempien taidemuotojen kuten maalausten, piirustusten, grafiikan ja veistosten kautta.

Rovaniemen kuvataidekoulun juuret ovat vuonna 1981 aloitetussa taidekerhotoiminnassa, jonka luomalle pohjalle perustettiin Rovaniemen lasten ja nuorten kuvataidekoulu vuonna 1990. Opetus käynnistettiin alle sadalla oppilaalla Poromiehentien päädyssä. Oppilasmäärien ja tilantarpeen kasvaessa toiminta siirtyi nykyisiin tiloihin Rovaniemen vanhaan asemarakennukseen vuonna 1998. Tänä päivänä Rovaniemen kuvataidekoulussa opiskelee noin 160 lasta ja nuorta. Opinnot kestävät 10–12 vuotta. Taiteen kentän jatkuva muuttuminen näkyy myös kuvataidekoulun opetuksessa. Perinteisten kuvataiteen tekniikoiden ja materiaalien rinnalle on tullut vahvasti muun muassa digitaalinen valokuva ja mediataide.

Rovaniemen kuvataidekoulu on Rovaniemen kaupungin koulutoimen ylläpitämä koulu, jossa annetaan laajaa taiteen perusopetusta kuvataiteen alueella. Taiteen perusopetus on tavoitteellista tasolta toiselle etenevää, ensisijaisesti lapsille ja nuorille järjestettävää eri taiteidenalojen opetusta, joka samalla antaa oppilaalle valmiuksia ilmaista itseään ja hakeutua asianomaisen taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Tervetuloa!


Lisätietoja:

Anita Lallo
Koulunjohtaja
Rovaniemen kuvataidekoulu
p. 040 767 1410
anita.lallo(at)rovaniemi.fi

Kuvataidekoulun kotisivut
Kuvataidekoulu Facebookissa
Kuvataidekoulun oppilaiden videoita


LaY/Viestintä/PS