Uutiset 2015

Tieteen päivät -tapahtuman Kiina-tutkijat jalkautuvat Lyseonpuiston lukiolle

28.8.2015

Tieteen päivät -tapahtuma jalkautuu koululaisten luo, kun tutkijat vierailevat Lyseonpuiston lukiolla perjantaina 11.9.2015 klo 14–15. Kiina-asiantuntijat johdattavat lukiolaiset Kiina-ilmiön kiehtovaan maailmaan alustuksillaan, joiden jälkeen on luvassa paneelikeskustelu oppilaskunnan edustuksella. Tilaisuus järjestetään lukion aulatilassa.

Tieteen päivät -tapahtumassa on tänä vuonna entistä enemmän ohjelmaa myös koululaisille muun muassa työpajojen merkeissä. Tämän lisäksi Tieteen päivät jalkautuu lukiolaisten luo, kun Kiina-asiantuntijat vierailevat Lyseonpuiston lukiolla perjantaina 11.9. Tilaisuus alkaa kello 14 tutkijoiden alustuksilla, joiden jälkeen on luvassa paneelikeskustelu tutkijoiden ja oppilaskunnan edustuksella.

Jatko-opiskelija, sinologi Teemu Naarajärvi Helsingin yliopistosta johdattaa alustuksessaan lukiolaiset Kiinan sisä- ja ulkopolitiikkaan. Naarajärvi on yksi Kiina-tutkimuksen kärkinimistä Suomessa. Hänellä ei ole vain tutkimuksellista näkemystä Kiinaan, vaan hän on muun muassa työskennellyt kiinalaisessa yliopistossa toimien kolmen vuoden ajan Nordic Centre -tutkimuskeskuksen toiminnanjohtajana Fudanin yliopistossa Shanghaissa.

Tutkija Jyrki Kallio Ulkopoliittisesta instituutista syventyy alustuksessaan kiinalaiseen kulttuuriin, perinteeseen ja politiikkaan. Kallio on yksi Suomen johtavia klassisen Kiinan filosofian ja kulttuurin sekä nyky-Kiinan politiikan asiantuntijoita. Kalliolla on yli kahden vuosikymmenen Kiina-kokemus. Hän on muun muassa opiskellut kahteen otteeseen Kiinassa John Hopkins Instituutissa Nanjingissa ja työskennellyt diplomaattina Suomen Kiinan-suurlähetystössä Pekingissä.

Lapin yliopiston professori Juha Karhu puolestaan pohtii alustuksessaan Kiinaa oikeusvaltiona. Karhu on tehnyt uraauurtavaa työtä kiinaoikeuden koulutuksen eteen Suomessa sekä edistänyt oikeudellista yhteistyötä Suomen ja Kiinan välillä.

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii professori Matti Nojonen Lapin yliopistosta. Nojonen on taustaltaan taloustieteilijä. Hän on perehtynyt erityisesti Kiinan kulttuuriin ja yhteiskuntaan.

Lukiotilaisuuden jälkeen Kiina-asiantuntijat siirtyvät Lapin yliopistolla järjestettäville Tieteen päiville valmistautumaan kello 16.30 alkavaan Sattumalta Kiinassa -yleisötilaisuuteen.

Tervetuloa!LaY/Viestintä/RJ