Uutiset 2015

Julkaisu: Kaupunki suuren keltaisen banaanin varjossa

5.8.2015

Professori Johan Edelheimin uusin teos Tourist Attractions: From Objective to Narrative käsittelee Coffs Harbourissa sijaitsevaa suurta banaani-rakennelmaa ja sen merkitystä alueen turismille.

Australiassa sijaitseva Coffs Harbour on tunnettu turistien keskuudessa suuresta keltaisesta banaani-rakennelmasta. The Big Banana on alueella suuri turistinähtävyys ja samalla myös huvipuisto. Vuonna 1964 rakennettu banaani on yksi ensimmäisten joukossa valmistuneista isoista rakennelmista joita löytyy jokaisesta Australian osavaltiosta.

Professori Johan Edelheimin mukaan Coffs Harbour ei ole hyödyntänyt ison rakennelman potentiaalia matkailun kannalta. Turistien keskuudessa suuri banaani on ollut varsin suosittu nähtävyys, mutta paikalliset tuntuvat häpeävän sitä.

”Tämä on erittäin surullista koska suurelta osin banaani on näkyvä osa Coffs Harbourin identiteettiä. Se tekisi hyvää paikallisille jos he oppisivat nauramaan turistien kanssa, eivätkä ajattelisi että turistit nauravat heille.” Edelheim toteaa.

Edelheimin mukaan Tourist Attractions: From Objective to Narrative teoksen yksi tärkeimmistä painopisteistä on alueellisen identiteetin ja matkailukohteiden rooli paikan imagon vahvistamisessa.

Professori Johan R. Edelheim toimii johtajana Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutissa. Uusi teos jatkaa Edelheimin vuonna 2007 valmistuneessa väitöskirjassa The bushranger and the big banana: a cultural studies critique of tourism studies käsiteltyjä teemoja.

 

Teoksen tiedot:

Johan R. Edelheim: Tourist Attractions: From Objective to Narrative, Southern Cross University, 2015

Lisätietoja teoksesta

MTI/Viestintä/J-EK