Uutiset 2015

Lapin yliopisto tarjoaa naisjohtajille ja -yrittäjille täydennyskoulutusta

23.1.2015

Lapin yliopistossa käynnistyy toukokuussa kaksivuotinen, lappilaisille naisjohtajille ja -yrittäjille suunnattu eMBA-täydennyskoulutusohjelma, jossa yhdistyvät akateeminen tutkimustieto ja yritysmaailman kokemus. Haku toukokuussa alkavaan koulutusohjelmaan päättyy 13.2.2015.

Naisjohtajien eMBA-koulutusohjelma soveltuu erityisesti johtajille, asiantuntijoille ja yrittäjille, joilla on vankka kokemus organisaation kehittämisestä ja johtamisesta sekä esimiestyöstä. Koulutusohjelma antaa valmiuksia johtaa yritystä taloudellisissa muutoksissa sekä työkaluja tulokselliseen, hyvinvoinnin huomioivaan johtamiseen. Naisjohtajuuden näkökulma kulkee puunaisena lankana koulutusohjelman läpi.

Käytännönläheisen koulutusohjelman kautta osallistujat pääsevät kehittämään liiketoimintaosaamistaan sekä strategisen johtamisen taitojaan. Koulutusohjelmassa osallistujat muun muassa työstävät omalle yritykselleen tai vastuualueelleen strategisen kehittämissuunnitelman, ja heitä valmennetaan sitouttamaan myös muut työyhteisönsä toimijat suunnitelman toteuttamiseen.

– Osallistujat tekevät ohjelman alussa organisaatioonsa strategisen kehittämissuunnitelman, jonka toteuttamiseen ohjataan sitouttamaan henkilöstö mukaan. Tällöin strateginen johtaminen, ihmisten johtaminen ja koulutus kietoutuvat yhteen. Myös lopputyö palvelee suoraan oman organisaation kehittämistä. Näin osallistujat saavat koulutusohjelmasta konkreettista ja välitöntä hyötyä liiketoimintansa kehittämiseen, kertoo johtamisen apulaisprofessori Pikka-Maaria Laine Lapin yliopistosta.

eMBA-koulutusohjelmassa opiskeleminen on mahdollista työn ohessa, sillä opinnot koostuvat kuukausittain järjestettävistä 2–3 päivän lähiopetusjaksoista sekä itsenäisestä työskentelystä. Opettajina ja kouluttajina ohjelmassa toimivat muun muassa Lapin yliopiston, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ja Oulun yliopiston professorit, tutkijat ja opettajat.

Naisjohtajille suunnattu täydennyskoulutus on järjestyksessään toinen Lapin yliopiston järjestämä eMBA-johtamiskoulutus. Palaute aiemmasta, syksyllä 2011 päättyneestä matkailu- ja elämyspalveluiden johtamiskoulutuksesta on ollut erittäin positiivista.

– Opiskelijat ovat kertoneet saaneensa koulutusohjelmasta uutta tietoa johtamisesta ja konkreettista apua liiketoimintansa kehittämiseen. He ovat myös saaneet uusia ammatillisia valmiuksia, itsevarmuutta sekä erinomaiset yhteistyöverkostot, sanoo koulutuspäällikkö Niina Alapuranen Lapin yliopistosta.

Haku eMBA-koulutusohjelmaan päättyy perjantaina 13.2.2015. Koulutusohjelmaan otetaan 17 osallistujaa ja opiskelijavalinnat tehdään maalis-huhtikuussa. Valintaperusteena ovat pohjakoulutuksen lisäksi noin 3–5 vuoden työkokemus esimies-, johto- tai asiantuntijatehtävistä. Kaksivuotinen koulutusohjelma käynnistyy toukokuussa 2015.

Naisjohtajien eMBA-koulutusohjelman rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ESR-rahoituksella.

Lisätietoja:
Niina Alapuranen
Koulutuspäällikkö
Lapin yliopisto
p. 040 515 6544
niina.alapuranen (at) ulapland.f

LaY/Viestintä/PS