Uutiset 2015

Marraskuun taiteilija Korundissa: Seija Ulkuniemi

5.11.2015

Yliopistonlehtori Seija Ulkuniemen valokuvia on esillä Korundissa marraskuun 2015 ajan. Kylmästä lämpimään -valokuvasarjassaan Ulkuniemi tuo esille kuvia Havannasta, Trinidadista ja Santiago de Cubasta.

Valokuvaaja Seija Ulkuniemi matkusti vuosina 2013–2015 Kuubaan pakoon tammikuun kaamosta ja kylmyyttä. Hän tallensi valokuviinsa kirjon kuubalaisuuden kliseitä: Karibian valoa ja värejä, kuuluisaa elämäniloa, kurkistuksia toiseuden katseella toisten ihmisten toisenlaiseen elämään sekä kohtaamisia kasvokkain.

Uutiskuva_Ulkuniemi_runotytto.jpg
”--. Siinä kaikki. Kaukana joku laulaa. Kaukana.”

Valokuvaaja Seija Ulkuniemen teokset ovat yleensä valokuvia ja/tai installaatioita, joissa tekijä käsittelee erilaisia ihmiselämän peruskysymyksiä niin henkilökohtaisella kuin yleisemmälläkin tasolla. Ulkuniemi on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin sekä Suomessa että ulkomailla. Hänen teoksiaan on muiden muassa Espanjan ja Kuuban taidemuseoiden kokoelmissa. Ulkuniemi on Lapin taiteilijaseuran ja Pohjoinen valokuvakeskus ry:n jäsen.

Muurolassa asuva lappilaissyntyinen kuvataiteilija Seija Ulkuniemi on valmistunut valokuvaajaksi ammattiopisto Lappiasta vuonna 2011. Hän on perhevalokuvauksesta väitellyt taiteen tohtori, joka toimii kuvataidekasvatuksen yliopistonlehtorina Lapin yliopistossa.

Uutiskuva_Ulkuniemi_tytto_miettelias.jpg
”--. Me, silloiset, emme ole samat enää.”

Marraskuun taiteilija Korundissa: Seija Ulkuniemi
1.11.2015 - 29.11.2015
11:00–18:00

Lisätietoja:
Seija Ulkuniemi
Kuvataidekasvatuksen yliopistonlehtori
Puhelin + 358 40 4844143
seija.ulkuniemi (at) ulapland.fi

LaY/viestintä