Uutiset 2015

Seminaari: Kieli ja maailmankuva

17.3.2015

Koneen Säätiö, AGON ry ja Letke ry järjestävät Lapin yliopistolla seminaarin torstaina 16. huhtikuuta kello 12 alkaen aiheesta Kieli ja maailmankuva.

Tilaisuudessa käsitellään maailmankuvaa ja tapoja hahmottaa ympäristöä kielen- ja kulttuurintutkimuksen, filosofian, oikeustieteen sekä taiteen näkökulmasta. Erityistä huomiota saavat pohjoiseen luontoon, perinteisiin ja saamelaisiin identiteetteihin liittyvät näkökulmat. Seminaarista toivotaan avoimesti keskustelevaa ja siksi pyydetyt puheenvuorot on suunniteltu lyhyiksi ja osallistujien suuntaan avoimiksi.

Rovaniemen vierailullaan Koneen Säätiön toimihenkilöt tapaavat myös Lapin yliopiston hallintoa ja pohjoisen kulttuurialojen toimijoita. Mahdollisuuksien mukaan Koneen Säätiön toimihenkilöt vastaavat päivän aikana myös apurahan hakemiseen liittyviin kysymyksiin.

Mukana tapahtumassa ovat muiden muassa kielentutkijat Annika Pasanen, Ilona Herlin ja Tomas Lehecka, filosofi Tere Vadén, performanssitaiteilija Katariina Angeria ja rap-artisti Ailu Valle. Seminaari järjestetään Lapin yliopiston tiloissa ja iltatilaisuus ravintola Kauppayhtiöllä.

Paikka: Lapin yliopisto, ls 2 (Yliopistonkatu 8, Rovaniemi) ja Ravintola Kauppayhtiö (Valtakatu 24, Rovaniemi). Molemmat tilat ovat esteettömiä.

Aika: torstai 16.4. klo 12.00–16.30 ja iltatilaisuus klo 19 eteenpäin


Yhteyshenkilöt:
Kosti Joensuu (kjoensuu (at) ulapland.fi), Kalle Korhonen (kalle.korhonen (at) koneensaatio.fi), Anna Talasniemi (anna.talasniemi (at) koneensaatio.fi)

LaY/Viestintä/OT