Uutiset 2015

The Heavens We Make -näyttely Galleria Valossa

10.6.2015

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan Valo-gallerian kesänäyttelyssä pohditaan muun muassa tuonpuoleisuutta ja toivoa jostain paremmasta. The Heavens We Make -näyttely esittelee töitä neljältä taiteilijalta: Sandro Beltramolta, Serena Giordanolta, Anna Ulffilta ja Jaana Erkkilältä. Näyttely on avoinna 18.6.–5.8.2015 Arktikum-talossa Rovaniemellä.

Sandro Beltramo, Jaana Erkkilä, Serena Giordano & Anna Ulff:
The Heavens We Make

18.6.–5.8.2015
Näyttelyn avajaiset keskiviikkona 17.6.2014 klo 18
Galleria Valo
Arktikum, Pohjoisranta 4, Rovaniemi
Avoinna päivittäin klo 9–18

The-Heavens-We-Make-kutsu.jpg

Anna-Ulff-Towards-Imago-web.jpg
Anna Ulff: Towards IMAGO, installaatio, 2015

Ajatus taivaasta, tuonpuoleisesta on kiehtonut ihmisiä aikakausista, kulttuureista ja uskonnoista riippumatta. Taivaskaipuu on usein kummunnut käsillä olevan elämän vastoinkäymisistä ja toivosta jostakin paremmasta, valoisammasta ajasta. Toivo paremmasta elämästä ajaa tälläkin hetkellä tuhansia ihmisiä jättämään kotinsa ja etsimään paratiisia täältä maan päältä, esimerkiksi Euroopasta.

The Heavens We Make -näyttelyn taiteilijat tulevat Italiasta, Ruotsista ja Suomesta. Heitä yhdistää kiinnostus pohtia yhteiskunnallisia, filosofisia ja hengellisiä kysymyksiä visuaalisen kielen, taiteen kautta. Kysymys pakolaisten ja siirtolaisten kohtalosta Euroopassa on noussut keskeiseksi tulokulmaksi näyttelyn rakentumisessa, vaikka se ei ollut alun perin teeman keskiössä, kun näyttelyä alettiin suunnitella.

Esillä on videoteksia Sandro Beltramolta ja Serena Giordanolta; installaatio Anna Ulffilta ja grafiikan keinoin toteutettu seinälle levittäytyvä taivas Jaana Erkkilältä.

Sandro Beltramo asuu ja työskentelee Genovassa. Hän on asunut pitkään Intiassa ja toteuttanut oman taiteellisen työnsä rinnalla useita taidekasvatushankkeita sekä lasten että aikuisten parissa sekä Italiassa että Intiassa. Serena Giardano asuu ja työskentelee Sisiliassa, Palermossa, jossa opettaa taideakatemiassa oman taiteellisen työnsä ohella. Anna Ulff on ruotsalaissyntyinen taiteilija, joka nykyään asuu ja työskentelee Fiskarsissa Etelä-Suomessa. Jaana Erkkilä on kuvataiteilija ja Lapin yliopiston kuvataiteen professori.


Lisätietoja:

Jaana Erkkilä
Kuvataiteen professori
p. 040 484 4411
jaana.erkkila(at)ulapland.fi


LaY/Viestintä/PS