Uutiset 2015

Seminaari: Maallisen ja hengellisen rajapinnoilla

16.11.2015

Lapin yliopistolla järjestetään perjantaina 27. marraskuuta uskonnon ja yhteiskunnan suhteita käsittelevä seminaari, jonka otsikkona on Uskonto, politiikka ja raha: maallisen ja hengellisen rajapinnoilla.

Seminaarissa käsitellään varsin laajasti uskonnon, politiikan ja talouden välisiä kytköksiä. Seminaari liittyy Uskonnon ja yhteiskunnan tutkimuksen -verkoston perustamiseen. Verkoston tarkoituksena on koota yhteen suomalaisia uskonnon ja yhteiskunnan vuorovaikutuksesta kiinnostuneita tutkijoita.

– Haluamme edistää tieteidenvälistä vuoropuhelua ja monitieteistä otetta uskonnon ja yhteiskunnan tutkimuksessa. Toisaalta haluamme edesauttaa tutkimukseen perustuvan tiedon hyödyntämistä sekä poliittisessa päätöksenteossa että kansalaiskeskustelussa, yliopistonlehtori Tapio Nykänen sanoo.

Nykänen korostaa, että verkoston tarkoituksena ei ole koota yhteen vain lestadiolaisuuden tutkijoita, vaan laajasti uskontoa ja yhteiskuntaa eri näkökulmista tutkivia henkilöitä.

Seminaarissa puhuvat teologian maisteri ja uskonnonopettaja Meri-Anna Hintsala, dosentti Aini Linjakumpu, yliopistonlehtori Mika Luoma-aho, Siirtolaisuusinstituutin johtaja Tuomas Martikainen, yliopistonlehtori Teemu Taira ja tutkija Sandra Wallenius-Korkalo.

Verkoston perustamisen ja järjestettävän seminaarin rahoittaa Emil Aaltosen säätiön tukema Lestadiolaisuuden yhteiskunnalliset verkostot -tutkimushanke.

Seminaari järjestetään perjantaina 27.11. klo 9.15–15.00 Lapin yliopiston luentosalissa 19. Tapahtuma on kaikille avoin, mutta suunnattu erityisesti tutkijoille ja opiskelijoille.

Seminaarin työryhmä toivottaa kiinnostuneet tervetulleiksi!

Lisätietoja:
Tapio Nykänen, yliopistonlehtori/valtio-oppi
Yhteiskuntatieteiden tiedekunta.
Puhelin 040 484 4253

Juho Huttu-Hiltunen, tutkimusavustaja
Uskonnon ja yhteiskunnan tutkimuksen verkosto
puhelin 040 484 4413

LaY/Viestintä/OT