Uutiset 2015

Kajo-gallerioiden toukokuun näyttelyt

4.5.2015

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan Kajo-gallerioissa on 4.–21. toukokuuta esillä Lasse Paldaniuksen digitaalisia maalauksia, Nicole Adaman maalauksia, kollaaseja ja valokuvia sekä Tuire Kurikan nauruaiheinen valokuvanäyttely.

Galleria Kajo 1

Lasse Paldanius:
The Crosspunk Wanderer

Digitaalisia maalauksia – Digital paintings
4.–21.5.2015
Näyttelyn avajaiset 4.5. klo 18 alkaen.
Rotko, Siljotie 2, Rovaniemi
Avoinna: ma–pe klo 7.30–19, la 8–15 (helatorstaina 14.5. suljettu)

Atom_Heart_Paldanius-web.jpg
Lasse Paldanius (2015): Immaculate Atom Heart. Digitaalinen maalaus, 70x103 cm.

The Crosspunk Wanderer on poiminta Lasse Paldaniuksen vuosina 2014–2015 tekemästä digitaalisesta maalaustaiteesta. Näyttelyn työt ovat pääsääntöisesti digitaalisia maalauksia, mutta mukana on myös teoksia, joissa on hyödynnetty muun muassa 3D-grafiikkaa ja akryylimaalausta osana tekoprosessia.

Teokset ovat kuvia kyborgeista, roboteista ja erilaisista vaeltajista tieteisfantasioiden sisällä tai biomekaanisen mielensä syövereissä. Paldaniuksen töissä on vaikutteita tieteisfiktion eri alalajeista, kuten steampunkista ja kyberpunkista. Hän hyödyntää töissään erilaisia visuaalisia viitteitä yhdistelemällä tieteisfiktiota, dystopiaa, kristillistä symboliikkaa, historiallisia aikakausia, saamelaista tarustoa ja lännen romantiikkaa keskenään. Teokset tarjoavat katsojilleen yksityiskohtaista silmänruokaa, ja toimivat näin myös hatunnostona perinteiselle käsityöläisyydelle. Toisaalta tieteisromanttinen kuvasto toimii tekijälle näkökulmana ajankohtaisiin ja henkilökohtaisiin kysymyksiin. Teoksissa liikutaan viihteen ja filosofian rajapinnalla.

Lasse Paldanius on Rovaniemellä asuva graafinen taiteilija. Hän työskentelee vapaana taiteilijana, freelancer-graafikkona ja -kuvittajana graafisen suunnittelun maisteriopintojensa ohella. Näyttely on osa Paldaniuksen kuvataiteen sivuaineopintoja ja pro gradu -tutkielmaa.


Lisätietoja:

Lasse Paldanius
p. 044 928 4100
lasse.paldanius(at)gmail.com
www.lassepaldanius.com


Kajo Gallery 2


Nicole Adama:
Phantasmagoria

From 4 May to 21 May 2015
Opening of the Exhibition on Monday 4 May at 6 pm.
Rotko, Siljotie 2, Rovaniemi
Open: Mon–Fri 7.30am–7pm, Sat 8am–3pm (14 May closed)

nicole-adamaweb.jpg
Nicole Adama: Strathcona. India Ink, coloured pens, 42x15cm

Phantasmagoria is an investigation of the environments we inhabit and the perpetuation of the perceptions we carry presented through the media of collage, drawing, and photography. It is an exploration in the construction of experience, a visual language is built that reveals the enigmatic borders between the conscious and subconscious, the physical and the intangible. These mental provinces exist in the scape of the mind but manifest within the concrete spaces of human experience.

This body of work seeks to decontextualize images and form, dissolving sense and narrative in order to be reinterpreted. The subtleties of presence and moods of certain forms are sought in order to observe how the mind arrives at its perceptive conclusions. Drawing and collage are used to manipulate and skew visual reading and specific details are chosen to define rules of construction. Ambiguous photographic pursuits of space are presented before the viewer to construct their own understanding of what they see.


Further information:

nicoleadama(at)hotmail.com


Galleria Kajo 3

Tuire Kurikka:
Valokuvaan nappaamme naurusi sun

4.–21.5.2015
Rotko, Siljotie 2, Rovaniemi
Avoinna: ma–pe klo 7.30–19, la 8–15 (helatorstaina 14.5. suljettu)

tuire-kurikka-web.jpg
Minna Niskanen & Tuire Kurikka: Minä, Minna  Niskanen. Valokuva, 70x50cm

Naurulla on monta muotoa: onnellista, iloista, nautinnollista, kiusaantunutta, hermostunutta, hiljaista, herskyvää, hepuloivaa ja läpi kyynelten. Naurun eri puoliin luodaan katsaus myös näyttelyssä Valokuvaan nappaamme naurusi sun.

Näyttelyn teokset ovat syntyneet osana samannimistä kuvataidekasvatusprojektia viime vuoden huhti-joulukuussa, ja ne perustuvat kuuden mukana olleen pohjoissavolaisen naisen, Siiri Järvilehdon, Anna-Maija Koskisen, Tuire Kurikan, Hanna Lehdon, Minna Niskasen ja Petra Rautaparran omaelämäkerrallisiin, nauruaiheisiin tarinoihin. Tarinoitsijat esiintyvät kuvissa itse.

Kutakin yhteisöllistä omakuvaa on työstetty monimuotoisessa dialogissa ja työparina projektia vetäneen valokuvataiteilija, kuvataidekasvatuksen maisteriopiskelija Tuire Kurikan kanssa. Näyttely on hänen pro gradunsa taiteellinen osuus.

Lämpimästi tervetuloa!


Lisätietoja:

Tuire Kurikka
p. 044 347 2753
tkurikka(at)ulapland.fiLaY/Viestintä/PS