Uutiset 2015

Peittämättömät-näyttelyssä pohditaan rakkauden tematiikkaa

23.1.2015

Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen opiskelijoiden kokoama Peittämättömät-näyttely esittelee suomalaista nykytaidetta ja rakkauden tematiikkaa. Näyttely on avoinna Rovaniemen taidemuseossa, kulttuuritalo Korundissa 24.1.–3.5.2015.

Peittämättömät
– Suomalaista nykytaidetta
24.1.–3.5.2015
Näyttelyn avajaiset perjantaina 23.1.2015 klo 18–20
Rovaniemen taidemuseo, Lapinkävijäntie 4, Rovaniemi
Avoinna joka päivä klo 1118

peittamattomat-juliste-web.jpg

Peittämättömät on Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen opiskelijoiden kokoama taidenäyttely Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmasta. Näyttelyssä rakkaus yhdistyy nykytaiteeseen. Teoksissa taiteilijat johdattavat erilaisiin rakkauden teemoihin ja tarjoavat uudenlaisia näkökulmia rakkauteen.

Teokset antavat mahdollisuuksia katsojien omille tulkinnoille ja ne herättelevät katsojansa pohtimaan, mitä rakkaus voi olla. Rakkaus ei katso ikää, paikkaa tai aikaa. Se käsittää kysymykset omasta identiteetistä, seksuaalisuudesta ja itseilmaisusta, mitkä ovat erityisesti nuorille ja nuorille aikuisille aina yhtä ajankohtainen aihe. Rakkaus on osa arkea ja se kuuluu kaikille.

Näyttelyssä nähdään koskettavia teoksia ja rakkautta veistoksissa, valokuvissa ja grafiikan vedoksissa. Näyttelyssä rakkaus esiintyy symbolisesti teosten materiaaleissa: puun luonnollisuudessa ja konkreettisuudessa, lasin läpinäkyvyydessä ja särkyvyydessä sekä kiven ja raudan kylmyydessä ja kovuudessa.

Näyttelyn yhteyteen opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat työpajoja, jotka ovat suunnattu nuorille aikuisille.

Lisätietoja:
Kaija Kähkönen
museolehtori 
Rovaniemen taidemuseo
p. 040 359 4702
kaija.kahkonen (at) rovaniemi.fi

Rovaniemen taidemuseoLaY/Viestintä/PS