Uutiset 2015

Muotoilualojen uusien opiskelijoiden näyttely taiteiden tiedekunnan Seinä-galleriassa

8.9.2015

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan keskusaulan eli Agoran Seinä-gallerian ensimmäinen näyttely Aina mun pitää muotoilla! esittelee taiteiden tiedekunnan muotoilualojen uudet opiskelijat ja heidän odotuksiaan tulevasta työkentästä. Näyttely on esillä 9.–30.9.2015.

Out of the Box
Out of the Box. Henna Harmoinen, Suvi Annika Höytö, Jenni Holappa, Elina Lehosmaa, Ahti Nykänen. Kuva teoksen syntyvaiheista.

Jotain uutta, jotain tarpeellista, jotain kaunista... Muotoilijat tekevät asioita näkyviksi, he muokkaavat maailmaa visuaalisin keinoin ja kestävää kehitystä ajatellen. Työ on olennaisen löytämistä ja pelkistämistä, mutta ennen kaikkea se on uusien mahdollisuuksien näkemistä, ajattelua laatikon ulkopuolelta.

Suunnittelun monivaiheinen prosessi alkaa melkein tyhjästä: ajatuksista, ideoista ja inspiraatiosta. Kun nämä jalostuvat eteenpäin, lopputuloksena on jotain aistein koettavaa, usein käsinkosketeltavaa. Ideoiden kehittelyä ja seulomista kuvataan näyttelyssä esimerkiksi ylöspäin kapenevina portaina.

Level Level Level
Level. Level. Level. Milla Partanen, Jutta Mykrä, Annukka Mäkelä, Kati Walkeajärvi, Iisa Mäkipaaso. Kuva teoksen syntyvaiheista.

Lähes kaikki teokset tuovat esille yhteistyön merkityksen: Yksittäiset suunnittelijaidentiteetit järjestäytyvät vaikkapa väriympyrän tai ikkunaruudukon muotoon. Yhteistä innostusta muotoilua ja taidetta kohtaan kuvaa myös kuutio, jonka sisällä palaa liekki.

Ensimmäisen kurssin tavoitteena oli orientoida opiskelijat monialaiseen yhteistyöhön ja tutustuttaa heidät yksittäisiin koulutusohjelmiin, joita ovat audiovisuaalinen mediakulttuuri, graafinen suunnittelu, sisustus- ja tekstiilimuotoilu, vaatetussuunnittelu ja teollinen muotoilu. Ohjaajina toimivat Päivi Rautajoki, Max Juntunen, Jenni-Liisa Yliniva, Milla Johansson ja Silja Nikula.

Näyttely avautuu keskiviikkona 9.9.2015 klo 12, ja se on esillä Lapin yliopiston F-siiven Seinä-galleriassa 30.9.2015 saakka (osoite: Yliopistonkatu 8, Rovaniemi). Lämpimästi tervetuloa tutustumaan!

See the Designers World
See the Designers' World. Aki Leinonen, Jenni Laaksoharju, Manne Martikainen, Nelli Pikkarainen, Katja Ronkainen, Kaisla Männistö. Kuva teoksen syntyvaiheista.

 
Lisätietoja:

Milla Johansson
milla.johansson (at) ulapland.fi
P. 040 482 8278


LaY/Viestintä/SV