Uutiset 2015

Oikeustieteen ensimmäisen vuosikurssin alumnitapaaminen

23.10.2015

​ Noin puolet 36 vuotta sitten oikeustieteen opinnot Lapin korkeakoulussa aloittaneista osallistui 23. lokakuuta 2015 Lapin yliopistolla järjestettyyn oikeustieteen alumnitapaamiseen. Tilaisuudessa oli läsnä juristien ammattikunnan edustajia laidasta laitaan.

Lapin korkeakoulussa aloitti oikeustieteen opinnot vuonna 1979 noin 70 opiskelijaa. Puolet heistä kokoontui alumnitapaamiseen Rovaniemelle lokakuussa 2015. Tapaaminen on historiallisen vuosikurssin kolmas kokoontuminen.

Itsekin oikeustieteen opinnot ensimmäisellä vuosikurssilla vuonna 1979 aloittanut apulaisprofessori Mirva Lohiniva-Kerkelä sanoo, että tapahtuman järjestäminen otettiin vuosikurssilaisten keskuudessa ilolla vastaan.

– Tapaamisella on merkitystä yksilöiden tasolla: on kiva tavata vanhoja opiskelukavereita ja kuulla, miten kunkin ura ja elämä on edennyt, Lohiniva-Kerkelä sanoo.

Uutiskuva_OTK_alumnit.jpg
Kuvassa henkilöitä, jotka aloittivat opintonsa Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnassa vuonna 1979.

Kuva: Marko Junttila
 

Tähän mennessä tiedekunta on järjestänyt alumnitapaamisia satunnaisesti, mutta nyt tarkoituksena on, että alumnitapaamisista tehdään osa tiedekunnan vuosittaista toimintaa.

– Ensi vuonna kutsumme kokoon kolme eri vuosikurssia kolmelta eri vuosikymmeneltä. Tiedekunnan näkökulmasta on tärkeätä pitää yhteyttä alumneihin ja kehittää näin työelämän ja tiedekunnan välistä yhteistyötä, Lohiniva-Kerkelä sanoo.

Artiklan ensimmäisen hallituksen puheenjohtaja Kuopion kaupungin palvelualuejohtaja, kaupunginjohtajan varamies Jarmo Pirhonen sanoo, että tapaamisten merkitys korostuu, koska he olivat koko korkeakoulun ja tiedekunnan ensimmäinen vuosikurssi.

– Kurssin kiinteys ja yhteishenki nostavat edelleen pintaan lämpimiä muistoja vuosien takaa. Tällaiset tapaamiset ovat tervetulleita ja arvokkaita henkilöiden itsensä kannalta. On mukava muistella menneitä ja kuulla Lapin yliopiston ja oikeustieteiden tiedekunnan tuoreimmat kuulumiset, Pirhonen sanoo.

LaY/Viestintä/OT