Uutiset 2015

Lenita Hietanen Yrittäjyyskasvatuksen tutkimusseuran puheenjohtajaksi

1.10.2015

Yrittäjyyskasvatuksen tutkimusseura on valinnut vuosikokouksessaan 24. syyskuuta seuran hallituksen puheenjohtajaksi vuosiksi 2016–2017 Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan musiikkikasvatuksen yliopistonlehtori Lenita Hietasen. Hietanen on toiminut seuran hallituksen varajäsenenä vuosina 2014–2015.

Lenita Hietanen
Kuva: Reetta Linna

Yrittäjyyskasvatuksen tutkimusseura edistää yrittäjyyskasvatuksen monitieteistä tutkimusta ja sen käytäntöön soveltamista. Seura tukee yrittäjyyskasvatuksen tutkimustyötä, tutkijoiden ja toimijoiden keskinäistä kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä, järjestää konferensseja sekä edistää ja harjoittaa alan julkaisutoimintaa. Yrittäjyyskasvatuksen tutkimusseura on perustettu Jyväskylässä vuonna 2009. Jäseniä seurassa on noin sata. Lenita Hietanen on yrittäjyyskasvatuksen tutkimusseuran perustajajäsen.

Lenita Hietanen väitteli Lapin yliopistossa vuonna 2012 yrittäjämäisestä toiminnasta musiikinopetuksessa. Hietanen on osallistunut useisiin yrittäjyyskasvatuksen kehittämishankkeisiin. Hän on toiminut myös Euroopan komission teollisuuden ja yrittäjyyden osaston asiantuntijana ja tehnyt yhteistyötä Opetushallituksen kanssa yrittäjyyskasvatuksen kehittämistyössä. Yrittäjyyden tutkimuksen arviointityöhön hän on osallistunut muiden muassa toimimalla kansainvälisten tiedelehtien arvioijana. Lisäksi Hietanen on osallistunut Lapin yliopiston yrittäjyysopintojen opetussuunnitelmatyöhön ja toiminut yrittäjyysopintojen opettajana.

Lisätietoja:
Lenita Hietanen
P. +358 40 484 4164
lenita.hietanen (at) ulapland.fi
Yrittäjyyskasvatuksen tutkimusseura

LaY/Viestintä/OT