Uutiset 2015

Nafisa Yeasmin Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston seurantakomiteaan

5.5.2015

Lapin yliopiston Arktisessa keskuksessa maahanmuuttoa tutkiva Nafisa Yeasmin on valittu Euroopan unionin Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) Suomen seurantakomiteaan.

AMIF-rahaston tehtävänä on ennakoida turvapaikanhakua, maahanmuuttoa ja kotouttamisen tarvetta Euroopan unionin jäsenmaissa. Rahasto muiden muassa kehittää EU:n yhteistä turvapaikkajärjestelmää, tukee pakolaisten uudelleensijoittamista, tukee jäsenvaltioiden taloudellisten ja yhteiskunnallisten tarpeiden mukaista laillista maahanmuuttoa sekä edistää kolmansien maiden kansalaisten kotoutumista ja palauttamisstrategioita.

Nafisa Yeasmin tutkii Arktisessa keskuksessa maahanmuuttoa Barentsin alueella. Hän on tehnyt lukuisia maahanmuuttoa koskevia selvityksiä. Hän on tutkinut muiden muassa Lapissa asuvien maahanmuuttajataustaisten yrittäjien tilannetta ja eri uskontokuntien tarjoamia kotouttamispalveluita pohjoisessa Suomessa.

Esityksen Nafisa Yeasminin nimeämisestä Euroopan unionin Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston seurantakomiteaan teki Etnisten suhteiden neuvottelukunta, joka on valtioneuvoston asettama laajapohjainen asiantuntijaelin. Nimityksessä painottuivat Yeasminin osaaminen maahanmuutto- ja kotouttamisasioissa ja ohjausryhmätyöskentelyssä. Yeasmin nimettiin seurantakomiteaan tämän vuoden loppuun asti.

Nafisa Yeasmin on Lapin etnisten suhteiden neuvottelukunnan jäsen ja Arktiset maahanmuuttajat ry:n puheenjohtaja.

Lisätietoa:
Nafisa Yeasmin,
Puhelin 040 513 8414
nafisa.yeasmin (at) ulapland.fi

LaY/Viestintä/OT