Uutiset 2015

Arktisen yliopiston hallitus kokoontuu Rovaniemellä

23.11.2015

Arktisen yliopiston (University of the Arctic, UArctic) hallitus kokoontuu Rovaniemellä 23.–26. marraskuuta 2015 In the Spirit of the Rovaniemi Process -konferenssin yhteydessä.

Neljän kokoontumispäivänsä aikana Arktisen yliopiston hallitus keskustelee verkoston toiminnasta, raportoi työsuunnitelmista ja budjetista vuodelle 2016, kuulee eri sidosryhmien edustajia ja päättää kahden uuden varajohtajan nimityksestä verkostolle: alkuperäiskansojen näkökulmiin keskittyvä varajohtaja (Vice-President Indigenous) sekä taloudesta ja kehityksestä vastaava varajohtaja (Vice-President Finance, Development and Engagement). Arktisen yliopiston presidentti Lars Kullerud esittelee myös verkoston toimintaa Suomen arktiselle neuvottelukunnalle, joka kokoontuu Rovaniemellä 24. marraskuuta ja jolta verkoston hallitus saa erillisen raportin tapaamisessaan. Lisäksi hallitus tapaa Lapin yliopiston rehtorin Mauri Ylä-Kotolan sekä kutsuttuja vieraita niin Suomesta kuin ulkomailtakin, heidän joukossaan muun muassa Tara Sweeney ja Rauno Posio (Arktinen talousneuvosto) sekä Justin Kim (Korea Maritime Institute).

Arktisen yliopiston hallituksen tapaamisen järjestää verkoston kansainvälinen sihteeristö, joka on toiminut Lapin yliopistossa vuodesta 2001 lähtien. Arktinen yliopisto on yksi Lapin yliopiston tärkeimmistä kansainvälisistä strategisista kumppaneista. Lapin yliopisto muun muassa koordinoi seitsemää Arktisen yliopiston temaattista verkostoa, jotka keskittyvät tutkimuksen ja koulutuksen yhteistyöhön. Lapin yliopiston hallituksen puheenjohtaja Raimo Väyrynen on myös UArctic-verkoston hallituksen talouskomitean jäsen.

Hallituksen tapaamisen jälkeen Arktinen yliopisto kokoaa Pyhätunturille henkilökuntansa keskeisistä toimistoistaan, joista kaukaisimmat sijaitsevat Alaskassa ja Jakutiassa. Toimistojen yhteisen tapaamisen tarkoituksena on tutustuttaa työntekijät toisiinsa, jakaa hyväksi havaittuja käytäntöjä, suunnitella tulevia toimintoja ja kehittää yhteistyötä ja yhteydenpitoa eri maissa sijaitsevien toimistojen välillä.


Fakta: Arktinen yliopisto

Arktinen yliopisto (University of the Arctic, UArctic) on lähes 170 pohjoisen ja arktisen yliopiston, korkeakoulun ja muun organisaation yhteistyöverkosto, joka edistää jäsentensä koulutus- ja tutkimusyhteistyötä ja pohjoista osaamista.

Arktisen yliopiston hallitus on verkoston korkein hallintoelin, ja se vastaa verkoston strategisesta kehittämisestä ja määrittelee sen prioriteetit. Hallitus koostuu Arktisen yliopiston neuvoston valitsemista henkilöistä, joista yksi on opiskelijaedustaja. Seuraava Arktisen yliopiston hallituksen kokous järjestetään Arctic Science Summit Week -konferenssin ja arktisten suurlähettiläiden tapaamisen yhteydessä maaliskuussa 2016 Fairbanksissä Alaskassa.


Lisätietoja:

Outi Snellman
Arktisen yliopiston hallintojohtaja, Lapin yliopiston kansainvälisten asioiden johtaja
P. +358 (0)40 501 0209
www.uarctic.org


LaY & UArctic