Uutiset 2015

Arktinen vuosikirja 2015 tarkastelee arktisen alueen hallintaa ja hallintoa

20.10.2015

Arktinen vuosikirja 2015 (Arctic Yearbook 2015) julkistettiin viikonloppuna Arctic Circle -tapahtuman yhteydessä Reykjavikissa Islannissa. Vuosikirjan teemana on arktisen alueen hallinta ja hallinto. Vuosikirjan päätoimittaja on arktisen politiikan professori Lassi Heininen Lapin yliopistosta.

Arctic Yearbook 2015

Vuosikirja sisältää 19 tieteellistä artikkelia arktisen alueen hallinnasta ja hallinnosta.

– On vaikeata löytää olennaisempaa ja ajankohtaisempaa teemaa, kun ajatellaan arktisen alueen nykyistä tilannetta. Julkaisun artikkelit tarkastelevat hallinnan tematiikkaa sekä laaja-alaisesti ja uusia näkökulmia esiintuoden että eri toiminnan tasoilta, paikallisesta kansainväliseen ja globaaliin, toteaa Arktisen vuosikirjan päätoimittaja, professori Lassi Heininen Lapin yliopistosta.

Vertaisarvioitujen artikkeleiden lisäksi julkaisussa on 16 asiantuntijakommenttia ja 7 lyhyttä sisältöartikkelia.

Arktinen vuosikirja on kansainvälinen ja tieteidenvälinen verkkojulkaisu, joka on omistettu arktisen politiikan, geopolitiikan, turvallisuuden, yhteistyön ja hallinnan sekä laajemmin pohjoisten alueiden kehityksen analyyttiseen tarkasteluun. Kirja on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille: tutkijoille, opiskelijoille, poliitikoille ja aiheesta kiinnostuneelle suurelle yleisölle. Se on vapaasti saatavilla osoitteessa www.arcticyearbook.com.

Vuonna 2012 ilmestyneestä ensimmäisestä vuosikirjasta alkaen se on sisältänyt sekä vertaisarvioituja tieteellisiä artikkeleita, jotka ovat julkaisun selkäranka, että poliittisia kommentaareja. Vuosikirjaa julkaisee Pohjoisen tutkimusfoorumin ja Arktisen yliopistoverkoston yhteinen geopolitiikan ja turvallisuuden tutkimuksen temaattinen verkosto.

Vuosikirjan kansainväliseen toimituskuntaan kuuluvat professori Alyson Bailes Skotlannista, professori Lawson W. Brigham Alaskasta, professori Gail Fondahl Kanadasta, presidentti Ólafur Ragnar Grimsson Islannista, entinen suurlähettiläs Hannu Halinen Suomesta, tohtori Steven E. Miller Yhdysvalloista ja johtaja Alexander Peljasov Venäjältä. Vuosikirjan päätoimittaja on professori Lassi Heininen Lapin yliopistosta, ja toimitussihteerit ovat Heather Exner-Pirot Saskatchewanin yliopistosta Kanadasta ja Joël Plouffe École nationale d'administration publique -yliopistosta Montrealista Kanadasta. Vuosikirjan verkkosivua isännöi ja sen ulkoasusta vastaa Arctic Portal Islannista.


Lisätietoja:

Professori Lassi Heininen
Lapin yliopisto
P. +358 40 484 4215
lassi.heininen (at) ulapland.fi

Arctic Yearbook verkossa
Arctic Yearbook Facebookissa
Arctic Yearbook Twitterissä: @ArcticYearbook


LaY/Viestintä/SV