Uutiset 2015

Aikajana taiteiden tiedekunnasta

28.4.2015

Lapin yliopiston viestintäpalvelut on valmistanut netissä selailtavan aikajanan taiteiden tiedekunnan eri vaiheista. Aikajana sisältää tiedotteita, valokuvia ja videoita.

Aikajana alkaa Senaattikiinteistöjen ylimmän johdon vierailusta Lapin yliopistolla vuonna 2003. Vierailun yhteydessä keskustellaan kolmannen rakennusvaiheen aloittamisesta. Aikajanalta löytyy muiden muassa luonnoskuvia ja faktoja kolmannesta rakennusvaiheesta, kuvia ja tiedotteita töiden aloittamisesta, peruskiven muurauksesta, harjannostajaisista sekä vihkiäistilaisuudesta.

Tiedekunta toimi uusissa tiloissa vuosina 2006–2010. Tältä ajanjaksolta aikajanalla esitellään erilaista arjen toimintaa kuvien ja tekstien avulla. Esille nostetaan muiden muassa muotinäytös, koulutusohjelmien vuosipäiviä, näyttelyitä sekä seminaareja ja konferensseja.

Sisäilmaongelmia rakennuksessa alkaa ilmetä vuonna 2010. Aikajanalla nostetaan esille erilaisia tutkimuksia ja selvityksiä, joita kiinteistöstä tehdään. Sen jälkeen kerrotaan, mikä talossa oli vialla, mitä korjattiin ja miten korjausten onnistuminen varmistettiin.

Lopuksi luodaan katsaus tulevaisuuden kampukseen. 

LaY/Viestintä/OT