Uutiset 2015

Taidegrafiikkaa ja installaatio Valo- ja Katve-gallerioissa

7.8.2015

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan Valo- ja Katve-gallerioiden uudet näyttelyt esittelevät kansainvälistä taidegrafiikkaa sekä Mari Oikarisen installaation. Näyttelyt ovat avoinna 12.8.–13.9.2015 Arktikum-talossa Rovaniemellä.

CONFINUS
Avauksia ja rajapintoja
Confins et ouvertures
Confini ed aperture
12.8.–13.9.2015
Näyttelyn avajaiset tiistaina 11.8.2015 klo 18
Galleria Valo ja Katve 2
Arktikum, Pohjoisranta 4, Rovaniemi
Avoinna elokuussa joka päivä kello 9–18
Syyskuussa ti–su klo 10–18

CONFINUS 2015–2017 näyttelysarja toteutuu kolmessa eri maassa: Suomessa, Sisiliassa ja Ranskassa. Ensimmäinen näyttely avautuu Rovaniemellä 11.8.2015 Valo-galleriassa Arktikumissa. Sen jälkeen näyttely siirtyy Tuusulan Taidemuseoon ja myöhemmin Sisiliaan Palermoon ja Modican kaupunkiin. Vuonna 2017 näyttely toteutetaan Ranskassa.

Näyttelyssä on mukana viisi suomalaista taidegraafikkoa Kalle Berg, Matti Hintikka, Kuutti Lavonen, Elina Sipilä ja Kaisu Sirviö. Näyttelyyn osallistuvat Sisiliasta Gaetano Cipolla (Palermo) ja Giuseppe Colombo (Modica) sekä Pariisista taidegraafikko Catherine Keun. Kaikki ulkomaiset vieraat tuovat Rovaniemelle ajankohtaista piirrostaidettaan.

CONFINUS avaa yhteyden pohjoisen ja etelän välisellä portilla Rovaniemellä, rakentaa yhteyksiä kalottialueen ja metropolin (Pariisi) välille ja tuo eteläisen Sisilian kuumuuden Afrikasta saakka. CONFINUS luottaa kulttuuriin ja taiteeseen parhaana kommunikointivälineenä yhteisöjen, yhteiskuntien ja ihmisten välillä.

Yhteydenotot:
P. 044 526 1979
sipilaelina (at) gmail.com


Mari Oikarinen:
Orangeria
12.8.–13.9.2015
Näyttelyn avajaiset tiistaina 11.8.2015 klo 18
Galleria Katve 1
Arktikum, Pohjoisranta 4, Rovaniemi
Avoinna elokuussa joka päivä kello 9–18
Syyskuussa ti–su klo 10–18

Mari Oikarinen, yksityiskohta teoksesta Orangeria
Yksityiskohta teoksesta Orangeria

Mari Oikarisen teos Orangeria on installaatio, joka koostuu mm. valetusta kipsistä, kuivatuista kasveista ja piirroksista.

Sana orangeria on peräisin ranskan sanasta orangerie, joka oli alun perin sitruspuiden talvettamiseen tarkoitettu kasvihuone. Suomen kieleen on tästä jäänyt kasvihuonetta merkitsevä sana ansari.

Mari Oikarinen (s. 1981) on rovaniemeläinen kuvataiteilija, joka työskentelee kuvanveiston eri materiaalien, installaatioiden ja piirtämisen parissa. Oikarisen teokset rakentuvat assosiaation, toiston ja sarjallisuuden kautta. Hänen työskentelynsä toistuvia teemoja ovat muisti, muistot ja erilaiset tarinat. Teoksille ominaista on tunne ajan kulumisesta; asioista jotka aina jäävät ihmiseltä keskeneräisiksi. Viime aikoina Oikarinen on intoillut kasveista: kasvioista, puutarhoista, kasvioppaista. Eniten häntä viehättävät kuitenkin ryteiköt ja lakastumisen kauneus.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskuksen Lapin toimipiste.

Lisätietoja:
Mari Oikarinen
oimarinen (at) gmail.com
P. 050 337 3978


LaY/Viestintä/SV