Uutiset 2015

Arktinen estetiikka: näkökulmia arktisuuteen -näyttely 27.11.–15.12.2015 Lappia-talolla

24.11.2015

Lapin yliopiston opiskelijoiden ja Rovaniemen teatterin yhteistyössä toteuttama näyttely etsii vastauksia arktiseen estetiikkaan. Mukana on kaikkiaan 70 opiskelijan työtä.

Jenni Hautamäki: Pohjoisen mieli.
Jenni Hautamäki: Pohjoisen mieli. 420 x 594 mm. Vektorigrafiikka.

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan opiskelijat tuovat yhdessä Rovaniemen teatterin kanssa Lappia-talolle yhteisnäyttelyn Arktinen estetiikka: näkökulmia arktisuuteen. Näyttely on ensimmäinen laatuaan.

Opiskelijat ovat näyttelyä toteuttaessaan käsitelleet ja avanneet arktisuuden sekä arktisen muotoilun käsitteitä. Aihetta käsitellään muun muassa luonnon, ihmisten, teollisuuden, materiaalien ja taiteen näkökulmista heijastaen näitä käsitteitä omaan koulutusalaan ja yleisesti muotoiluun.

Päivikki Annunen: Karu Pohjola
Päivikki Annunen: Karu Pohjola. 38 x 46 mm. Akryyli.

Näyttelyssä nähdään teoksia 70 opiskelijalta eri muotoilunaloilta. Luvassa on siis hyvin erilaisia lopputuloksia erilaista materiaaleista ja erilaisista näkökulmista, jotka puhuvat arktisen muotoilun ja estetiikan puolesta.

Näyttelyn avajaiset järjestetään Lappia-talolla torstaina 26. marraskuuta 2015 kello 18 alkaen. Näyttely on avoinna 27.11.–15.12.2015. Lappia-talo (Hallituskatu 11, Rovaniemi) on avoinna ti–pe kello 13–17 ja la 11–13 sekä tunnin ennen teatteriesitysten alkua. Näyttelyyn on yleisöllä vapaa pääsy.

Tervetuloa!

Eeva Palola: Henriikka
Eeva Palola: Henriikka. Koruketju.

Lisätietoja:

Pertti Aula
Teollisen muotoilun yliopisto-opettaja
pertti.aula(at)ulapland.fi

Anu Kylmänen
Vaatetusmuotoilun yliopisto-opettaja
anu.kylmanen(at)ulapland.fi


LaY/Viestintä/RJ