Uutiset 2015

Lapin yliopistokustannus julkaisufoorumin tasolla 1

15.1.2015

Julkaisukanavien tasoluokitukset on päivitetty ja tarkistettu syksyn 2014 aikana, ja ne ovat olleet julkisia vuoden 2015 alusta. Lapin yliopistokustannus, eli arvioinnissa nimellä Lapland University Press, on luokitusten päivittämisessä säilyttänyt tasonsa 1.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että julkaisukanavien tasoluokista päättävä asiantuntijapaneeli on katsonut, että Lapin yliopistokustannus on tieteellisten tutkimustulosten julkaisemiseen erikoistunut vakavasti otettava kustantaja. Lapin yliopistokustannus on myös Tanskan tasoluokituksen tasolla 1.

Julkaisufoorumiluokituksen tarkoitus on antaa suuntaviivoja suurten julkaisumäärien keskimääräisen laadun arviointiin, mikä koskee enimmäkseen yliopistoja niiden rahoituksen yhtenä indikaattorina. Julkaisufoorumiluokitus ei puolestaan toimi yksittäisen tutkijan arvioinnissa tai tieteenalojen vertailussa. Tähän luokitusjärjestelmä on liian suurpiirteinen. Vastaavasti julkaisufoorumin tarkoituksena on edistää laatua kannustamalla tutkijoita suuntaamaan tieteellisiä julkaisujaan korkeatasoisille, tasoluokkiin 1, 2 ja 3 kuuluville, foorumeille.

Lisätietoja luokituksesta:
Julkaisufoorumin verkkosivuilta

ja
Julkaisufoorumi-luokituksen käyttöohjeesta 2015

Lapin yliopistokustannus vastaa mielellään asiasta nouseviin lisäkysymyksiin.

Anne Ruonala
vs. kustannuspäällikkö
040-539 5297

tai

Paula Kassinen
Julkaisukoordinaattori
040-484 4233