Uutiset 2015

Pohjoisen merkitys muotoilulle ja taiteelle

22.10.2015

Lapin yliopiston taide- ja kulttuuriopinnot, Rovaniemen taidemuseo sekä Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiö järjestävät muotoiluhistoriaa ja muotoilukulttuuria käsittelevän kansainvälinen konferenssin Korundissa 30.–31. lokakuuta.

Konferenssi juhlistaa Tapio Wirkkalan ja Rut Brykin pitkää uraa muotoilun ja taiteen saralla. Lappi oli Tapio Wirkkalalle ja Rut Brykille tärkeä paikka, toinen koti, johon he palasivat maailmalta. Konferenssi käsittelee Lapin ja pohjoisen merkitystä eri taiteilijoiden tuotantoon ja elämään sekä paikallisen muotoilu- ja taidekentän kehitykseen.

Seminaarissa tarkastellaan pohjoisen merkitystä muotoilulle ja taiteelle muiden muassa Tapio Wirkkalan ja Rut Brykin taiteen kautta. Lisäksi seminaarissa pohditaan yleisemminkin, mitä pohjoinen on merkinnyt muotoilulle ja taiteelle – yksittäisille tekijöille ja heidän taiteelleen sekä kansallisille ja alueellisille muotoilu- ja taidekulttuureille. Teemaa avataan yksittäisten muotoilijoiden ja taiteilijoiden sekä teosten ja niistä tehtyjen tulkintojen kautta.

Seminaarin pääpuhujia ovat professori Ysanne Holt Englannista, dosentti Harri Kalha Helsingin yliopistosta, arkkitehti, professori Juhani Pallasmaa sekä dosentti Juha Ridanpää Oulun yliopistosta.

Seminaarin aikana Rovaniemen taidemuseossa avataan Tapio Wirkkalan taidetta esittelevä näyttely.

Konferenssin kieli on englanti.

Konferenssin ohjelma löytyy täältä

Lisätietoja:
Maija Mäkikalli
Puhelin 040 4844 390
Sähköposti, maija.makikalli (at) ulapland.fi

LaY/Viestintä/OT