Uutiset 2015

Arktinen keskus mukana Pariisin ilmastokokouksessa

2.12.2015

Pariisissa alkoi maanantaina 30.11. YK:n ilmastokokous, johon on ladattu erittäin suuria odotuksia ja joka on kaksi viikkoa maailman huomion keskipisteenä.

Lapin yliopiston Arktinen keskus on mukana ilmastokokouksessa lauantaina 5.12., jolloin kokouspaikalla Pariisissa järjestetään arktista ilmastotutkimusta ja sen pohjalta poliitikoille annettavia suosituksia käsittelevä Arctic Lessons –sivutapahtuma. Arktisen keskuksen tutkija Ilona Mettiäinen puhuu silloin alueellisista ja paikallisista toimintasuunnitelmista arktisen alueen ilmastonmuutokseen sopeutumisessa.

Sivutapahtuman pääjärjestäjänä on Tromssan yliopisto ja sen rehtori Anne Husebekk. Kyseessä on pohjoismainen kokoonpano, jossa Tromssan ohella ovat mukana Reykjavikin, Århusin, Uumajan ja Lapin yliopistot. Tapahtuma on esimerkki johtavien arktista tutkimusta harjoittavien pohjoismaisten yliopistojen kansainvälisestä yhteistyöstä.

”Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä esittelemään omaa tutkimusaihetta maailman tärkeimmän kokouksen osallistujille yhdessä pohjoismaisten huippututkijoiden kanssa”, Mettiäinen sanoo.

Pariisin kokoukseen odotetaan kahden viikon aikana 10 000 eri valtioiden delegaatioihin kuuluvaa edustajaa, 14 000 erilaisten tarkkailijajärjestöjen edustajaa ja 3000 median edustajaa.

Lisätiedot:

tutkija Ilona Mettiäinen
Arktinen keskus, Lapin yliopisto
ilona.mettiainen[at]ulapland.fi
puh. 040 4844 273


Linkit:

Tromssan yliopiston Arctic lessons -tapahtumasivu:
https://uit.no/prosjekter/prosjekt?p_document_id=441623

Arctic Lessons -oheistapahtuman Facebook-sivu:
https://www.facebook.com/events/144151345942871/