Uutiset 2015

Taiteiden tiedekunnassa avoimet ovet

16.11.2015

Lapin korkeakoulun taideosasto aloitti toimintansa vuonna 1990 kuvataidekasvatuksen opetuksella. Vuoden 1992 alusta lukien nimi muutettiin taiteiden tiedekunnaksi. Tiedekunta juhlii 25-vuotista taivaltaan sekä paluutaan pääkampukselle 27. marraskuuta monipuolisella ohjelmalla.

Perjantaina 27. marraskuuta tiedekunnassa järjestetään aamupäivällä kello 9–12 Avoimet ovet -tapahtuma kaikille tiedekunnan toiminnasta kiinnostuneille. Aamupäivän aikana tiedekunnan eri koulutusohjelmat sekä tutkimus- ja kehittämishankkeet esittelevät tiedekunnan Agorassa omaa toimintaansa.

Yleisölle esitellään muiden muassa F-Hubia eli taiteiden tiedekunnan uudenlaista opiskelutilaa, joka sisältää muiden muassa hiljaisen lukusalin sekä monitoimitilan ryhmätöitä, tulostamista, skannausta, lehtien lukua, opiskelua ja yleensäkin oleskelua varten. Tilat on kalustettu laadukkailla design huonekaluilla ja tiloista löytyy myös opiskelua tukeva käsikirjasto.

Avointen ovien aikana kello 10–11 järjestetään kaikille avoin pressitilaisuus F-Hubin tiloissa. Aiheena on F-taloon remontin aikana tehdyt muutokset: miten ensimmäisen kerroksen opiskelutiloja on uudistettu ja mistä näkökulmasta käsin, miten tiloissa hyödynnettiin palvelumuotoilua ja miten tilat on sisustettu.

Videotaidetyöpajassa pohditaan ja ennustetaan tulevaisuutta. Työpajassa valmistuu yhteinen videoteos, jossa heijastellaan mennyttä ja tähyillään tulevaan. Työpajassa pääset kokeilemaan ja leikittelemään, eikä aiempaa osaamista vaadita. Työpajat alkavat kello 9.30 ja 10.30 ja ne kestävät noin 45 minuuttia.

Lapin yliopistokustannus tuo tapahtumaan myyntiin taiteiden tiedekunnan väitöskirjoja vuosien varrelta. Mukana on 20 väitöskirjaa vuosilta 2006–2015. Myynnissä on myös muuta päivän aiheeseen liittyvää taide-, tiede- ja tietokirjallisuutta.
Iltapäivällä kello 12–17 järjestetään Kuvataidekasvatus muutoksessa -seminaari, jonka yhteydessä julkistetaan myös kuvataidekasvatuksen juhlakirja.

Päivä huipentuu Agorassa järjestettävään paluujuhlaan kello 18–22. Juhlan teemana on paluu tulevaisuuteen. Ohjelmassa on muiden muassa puheita, performansseja sekä lopuksi bändi ja tanssia. Tilaisuus on kutsuvierastilaisuus opiskelijoille, henkilökunnalle ja yhteistyökumppaneille.

Faktat:

• Tiedekunnassa on tällä hetkellä 81 työntekijää, joista 60 on opetus- ja tutkimushenkilöstöä ja 21 muuta henkilökuntaa. Tiedekunnassa opiskelee 825 perustutkinto-opiskelijaa, joista 22 on ulkomailta ja 57 jatko-opiskelijaa, joista 9 on ulkomailta.

• Tiedekunnan ensimmäiset galleriat Kajo, Katve ja Valo perustettiin Pienteollisuustalolle 1998. Tällä hetkellä tiedekunnassa on yhteensä yhdeksän galleriaa, joista kuusi tiedekunnassa ja kolme Arktikumissa. Gallerioissa on vuodessa yhteensä noin 90 näyttelyä.

Lisätietoja:

Lisätietoja juhlapäivän tapahtumista

Olli Tiuraniemi
Viestintäpäällikkö
puhelin 0400 695 418
olli.tiuraniemi (at) ulapland.fi