Uutiset 2015

Pohjoismaisia yleisötilaisuuksia Lapin yliopistolla

29.10.2015

Rovaniemellä vietetään pohjoismaista Nordic Week 2015 -tapahtumaa 2.–6. marraskuuta. Lapin yliopistolla pidetään teemaviikon aikana Pohjoismaiden Suomen-suurlähettiläiden paneelikeskustelu, pohjoismaisia opiskelu- ja työmahdollisuuksia esittelevä tilaisuus sekä valokuvaaja Kirsi MacKenzien esitys työstään pohjoismaisen luontokuvauksen parissa.

Nordic Week 2015 -teemaviikon tavoitteena on tuoda esiin Pohjoismaiden roolia osana arktista aluetta sekä edistää maiden välistä yhteistyötä. Pohjoismaisen viikon järjestävät Ruotsin, Norjan, Islannin ja Tanskan kunniakonsulit Rovaniemellä, Rovalan Setlementti ry, Arktinen keskus, Pohjola-Norden ry, Lapin Kauppakamari ja Rovaniemen Matkailu Oy. Osa tapahtumista järjestetään yhteistyössä Lapin yliopiston kanssa. Yliopistolla pidettävät tilaisuudet ovat avoimia kaikille.

Vaihtoehtona Pohjola – Alternative Norden
Maanantai 2.11. klo 12.15 alkaen
Paikka: Castrén-sali (luentosali 11), Yliopistonkatu 8, Rovaniemi

Tiedotustapahtumassa kerrotaan hyödyllisiä vinkkejä ja käytännön neuvoja siihen, miten pohjoismaisia opiskelu- ja työmahdollisuuksia voi hyödyntää. Tilaisuus on suunnattu ensisijaisesti korkeakouluopiskelijoille, mutta muutkin aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Tapahtuma on kaksikielinen (suomi ja ruotsi).

Tilaisuus on kaikille avoin ja ilmainen, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista 29.10.2015 mennessä. Ilmoittautumiset:
Suomeksi
Ruotsiksi

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Tiinaliisa Granholm
Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
P. 045 120 7818

Luontovalokuvaaja Kirsi MacKenzie: Nordiska landskap
Maanantai 2.11. klo 16.30 alkaen
Paikka: Castrén-sali (luentosali 11), Yliopistonkatu 8, Rovaniemi

Osana Vaihtoehtona Pohjola -tapahtumaa luontovalokuvaaja Kirsi MacKenzie kertoo työstään luontovalokuvauksen parissa. Esillä on myös hänen töitään. Suomenkielisen esityksen kesto on noin 1–1,5 tuntia.

Lisätietoja valokuvaaja Kirsi MacKenziestä

Paneelikeskustelu: Pohjoismaiden rooli osana arktista aluetta
Perjantai 6.11. klo 10.00–11.30
Paikka: luentosaali 2, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi

Pohjoismaisen viikon päättää Pohjoismaiden Suomen-suurlähettiläiden paneelikeskustelu pohjoismaiden roolista osana arktista aluetta. Tilaisuuteen osallistuvat suurlähettiläs Anders Lidén Ruotsista, suurlähettiläs Jette Nordam Tanskasta, suurlähettiläs Åge B. Grutle Norjasta ja suurlähettiläs Kristín A. Árnadóttir Islannista. Keskustelua johtaa Lapin yliopiston hallituksen puheenjohtaja professori Raimo Väyrynen. Tilaisuus on kaikille avoin. Tervetuloa!

Lisätietoja:
Kansainvälisten asiain johtaja Outi Snellman
Lapin yliopisto
P. 040 501 0209


LaY/Viestintä/SV