Uutiset 2015

Emilia Lindroosin väitöskirja palkittiin Saksassa

27.11.2015

Lapin yliopistossa väitelleelle oikeuslingvistiikan tutkija Emilia Lindroosille on myönnetty vuoden 2015 Sprache und Recht -palkinto Saksassa. Palkinto luovutettiin Regensburgin yliopiston Dies academicus -juhlassa 26.11.2015.

OTT, FM Emilia Lindroos on saanut Förderpreis Sprache und Recht -palkinnon oikeuden kielellisyyttä erityisen ansiokkaasti käsittelevästä saksankielisisestä väitöksestään. Lindroos palkittiin torstaina 26.11. Saksassa Regensburgin yliopiston Dies academicus -juhlassa.

Sprache und Recht -palkinnon myönsi Regensburgin yliopiston Kieli ja oikeus -työryhmä (Arbeitskreis Sprache und Recht). Palkinnon suurus on 2 500 euroa.

Regensburgin yliopistossa toimivan oikeustieteiden tiedekunnan ja kieli-, kirjallisuus- ja kulttuuritieteiden tiedekunnan yhteisen Kieli ja oikeus -työryhmän tavoitteena on edistää oikeuden ja kielen välillä vallitsevien liittymäpintojen tieteidenvälistä tutkimusta. Työryhmä järjestää aiheeseen liittyen säännöllisesti seminaareja ja esitelmiä, ja se on vuodesta 2008 lähtien myöntänyt Sprache und Recht -palkinnon saksan kielellä kirjoitetulle korkeatasoiselle oikeus- ja kielitieteen yhdistävälle tutkimukselle.

Lindroosin väitöskirja Im Namen des Gesetzes. Eine vergleichende rechtslinguistische Untersuchung zur Formelhaftigkeit in deutschen und finnischen Strafurteilen tarkastettiin Lapin yliopistossa 5.6.2015. Tutkimus käsittelee saksalaista ja suomalaista tuomioistuindiskurssia.


Lisätietoja:

Emilia Lindroos
+358 (0)40 484 4398
emilia.lindroos (at) ulapland.fi

Lisätietoja palkinnosta


LaY/Viestintä/RJ