Uutiset 2015

Sosiaalityön kansainväliseen kesäkouluun satakunta osallistujaa

15.5.2015

Lapin yliopiston sosiaalityön kansainvälinen kesäkoulu kiinnostaa alan opiskelijoita ja tutkijoita. Tapahtumaan saapuu eri puolilta maailmaa noin 100 opiskelijaa, opettajaa ja tutkijaa pohtimaan sosiaalityötä ja sosiaalipalveluita globaalista näkökulmasta. Kesäkoulu järjestetään Lapin yliopistossa nyt 18:tta kertaa.

Sosiaalityön kansainväliseen kesäkouluun on tulossa tänä keväänä osallistujia muun muassa Yhdysvalloista, Saksasta, Itävallasta, Pakistanista ja Hong Kongista. Kesäkoulu järjestetään Lapin yliopistossa 20.5.–4.6.2015, ja se toteutetaan Lapin yliopiston sosiaalityön oppiaineen ja Vermontin yliopiston yhteistyönä.

Kesäkoulun luennoilla tarkastellaan muun muassa monikulttuurista sosiaalityötä, seksityöläisten asemaa Itävallassa, eettisyyden roolia sosiaalityön päätöksenteossa ja maaseutusosiaalityötä. Luennot pidetään Lapin yliopistossa 20.–26.5.2015, ja ne ovat avoimia Lapin yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Luennoitsijat ovat sosiaalityön tutkijoita, opettajia ja jatko-opiskelijoita, muun muassa professori Stanley L. Witkin Vermontin yliopistosta Yhdysvalloista, professori Johanna Hefel Fachhochschule Voralbergistä Itävallasta, professori Vivian Lou Hong Kongin yliopistosta sekä yliopistonlehtori Liisa Hokkanen ja yliopisto-opettaja Arja Kilpeläinen Lapin yliopistosta.

Luentoviikon jälkeen kesäkoulun osallistujat lähtevät opintomatkalle Utsjoelle ja Helsinkiin. Utsjoen opintomatkan aikana kesäkoululaiset tutustuvat pohjoisen kulttuuriin ja elämäntapaan sekä niihin haasteisiin, joita nämä sosiaalityölle ja -palveluille asettavat. Opintomatkaan sisältyy luentoja ja vierailuja muun muassa Saamelaisalueen kulttuurikeskus Sajokseen, Siidaan ja Lapin kuntiin. Helsingissä osallistujat vierailevat sosiaalialan organisaatioissa.

Sosiaalityön kansainvälinen kesäkoulu on järjestetty Lapin yliopistossa vuodesta 1998 lähtien. Sen järjestämistä tukee Lapin yliopiston kansainvälisten asioiden yksikkö.


Lisätietoja:

Sanna-Mari Juopperi
Amanuenssi 
p. 040 484 4241
sanna-mari.juopperi(at)ulapland.fi

Sosiaalityön kansainvälisen kesäkoulun internetsivut


LaY/Viestintä/PS