Uutiset 2015

KIDE-lehti nyt myös Facebookissa

5.3.2015

Lapin yliopiston tiede- ja taidelehti KIDE löytyy nyt myös Facebookista. Uudella sivulla avataan Kide-lehden tekoprosessia ja esitellään tekijöitä lehden takana. Sivun kautta lukijat voivat lähettää myös palautetta ja juttuvinkkejä sekä osallistua lehdentekoon.

kide-fb-sivu-web.jpg 

Kide-lehti löytyy Facebookista osoitteessa: facebook.com/kidelehti. Käy tykkäämässä ja anna tekijöille palautetta!

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Kide-lehti esittelee muun muassa Lapin yliopiston tutkimusta, opetusta ja mielenkiintoisia henkilöitä. Kide osallistuu myös korkeakoulu- ja yhteiskuntapoliittiseen keskusteluun sekä toimii linkkinä yliopiston ja sen sidosryhmien välillä.

Lehden ulkoasu ja rakenne uudistui

Kide_some_1_2015.jpg

Kide-lehden ulkoasua ja rakennetta on uudistettu alkuvuoden aikana. Uuteen ilmeeseen ja rakenteeseen voit tutustua lehden tuoreimmassa numerossa 1/2005.

Lehden sisällön jaottelua ja otsikointia koskevat uudistukset näkyvät kootusti ensimmäisellä aukeamalla, jolla lukijalle esitellään myös lehtikohtainen teema aiempaa näkyvämmin. Uutena kokonaisuutena on teeman jälkeinen Opiskelu-osio, joka tehdään yhdessä opiskelijoiden kanssa. Rakennetta on päivitetty tiedetoimittaja Marjo Laukkasen ja päätoimittaja Olli Tiuraniemen johdolla.

Lehden typografia on kokonaan uusi. Leipätekstinä on nyt päätteellinen Chaparral Pro, joka saa parikseen pelkistetyn, päätteettömän Gudean. Typografiauudistuksella tavoitellaan paitsi modernimpaa ulkoasua myös sujuvampaa lukukokemusta. Myös lehden kantta ja yleisilmettä on pelkistetty – uusi ilmava taittotyyli korostaa tekstin ja kuvan vuoropuhelua. Uuden ilmeen on suunnitellut lehden AD Irma Varrio.

Kide-lehti ottaa mielellään vastaan juttuideoita, kehitysehdotuksia ja palautetta. Lähestyä voit Facebook-sivun lisäksi myös sähköpostilla ja puhelimitse.

Lisätietoja:

Olli Tiuraniemi, päätoimittaja, p. 0400 695 418
Marjo Laukkanen, tiedetoimittaja & Teema-osion toimitussihteeri, p. 040 484 4296
Irma Varrio, AD, p. 040 740 2237
Perttu Saralampi, toimittaja, p. 040 571 1960

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi(at)ulapland.fi


LaY/Viestintä/PS