Uutiset 2015

Elina Helander-Renvallin satukirjalle kansainvälistä huomiota

22.9.2015

Elina Helander-Renvallin satukirja Auringon tytär on valittu edustamaan saamenkielistä lastenkirjallisuutta International Board on Books for Young People (IBBY) -järjestön kunnialistalle.

IBBY Finland ry on valinnut Lapin yliopiston Arktisen keskuksen erikoistutkija Elina Helander-Renvallin Auringontyttären edustamaan Suomea neljän muun ansioituneen suomalaisen lastenkirjan joukkoon IBBY:n kansainväliselle kunnialistalle.

Suomeksi, englanniksi ja saameksi kirjoitettu Auringon tytär sisältää viisi saamelaiseen mytologiaan pohjautuvaa satua. Kirjan on kuvittanut kaksitoista Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan fantasiakuvituskurssille osallistunutta opiskelijaa lukuvuonna 2010–2011. Kurssia ohjasi Sisko Ylimartimo, joka on myös toimittanut kirjan. Kirjan graafisen asun on suunnitellut Irma Varrio, ja sadut on kääntänyt englanniksi Liisa Reinikainen.

Suomen edustuskirjat julkistetaan IBBY:n kansainvälisessä kongressissa Uudessa Seelannissa elokuussa 2016. Tämän jälkeen IBBY:n kunnialistan kirjakokoelma kiertää ympäri maailmaa kirjamessuilla ja erilaisissa tapahtumissa. Kirjat jäävät pysyviin kokoelmiin Müncheniin, Zürichiin, Bratislavaan, Tokioon ja Illinoisiin.

IBBY Finland ry tekee vapaaehtoisvoimin töitä suomalaisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden aseman parantamiseksi sekä kotimaassa että ulkomailla. IBBY Finland kuuluu kansainväliseen International Board on Books for Young People -järjestöön, joka edistää lasten- ja nuortenkirjallisuutta sekä lukutaitoa kaikkialla maailmassa. IBBY toimii 34 Euroopan maassa ja kaikkiaan siihen kuuluu 75 maata eri puolilta maailmaa.

Lisätietoja:
Sisko Ylimartimo
Puhelin 050 5947360.
Erikoistutkija Elina Helander-Renvall
Puhelin +358 400 138 878

LaY/Viestintä/OT